IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Fiat-Chrysler ще възражда легендарната Lancia Delta

Концернът разчита на многото фенове на автомобила

Fiat-Chrysler ще възражда легендарната Lancia Delta

Ръководството на концерна Fiat-Chrysler активно обсъжда възможността за възраждане на легендарната Lancia Delta Integrale, която през 80-те години на миналия век властваше в световните ралита. Това съобщава Autocar, като се позовава на свои източници.
Fiat-Chrysler ще възражда легендарната Lancia Delta
На сметката на Lancia Delta Integrale има 6 световни титли на рали и 46 победи в отделните състезания. Предложението за възраждането на модела е дошло от най-високите етажи на концерна, но неговият шеф – Серджио Маркионе, все още не е убеден в рентабилността на подобен проект.

Босът на Fiat-Chrysler е притеснен от факта, че новата Lancia Delta Integrale ще трябва да се разработва от нулата, което ще струва много пари. В същото време концернът има сериозни финансови проблеми, като е съсредоточил основна част от средствата си в развитието на друга своя марка – Alfa Romeo.

Проблем е и фактът, че всички опити за възраждането на марката Lancia през последните 20-ина години се увенчаха с неуспех. В същото време се отчита огромната популярност на Delta Integrale сред феновете на бързите скорости, като голяма част от тях са именно млади хора.

Според информациите най-вероятно във Fiat-Chrysler ще рискуват и ще пуснат ограничена серия от автомобила, за да проверят настроенията на пазара. И при успех ще мислят за по-сериозно производство.

Снимка: Lancia
 

0 от 500
  • #2
    10 rate up comment 2 rate down comment
    Камен ( преди 8 години )
    И на колко пари ще я докарат??? Идеята е добра , но изпълнението - какво ще е е.. ако думнат една непревзимаема цена - кво правим? Стоим и гледаме - колата е страхотна , запазени екземпляри вървят все още по над 25 хил. евра... това е достатъчно красноречиво..
  • #1
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Това още при миналото поколение уж щяха да го правят ама уви... Възраждане няма как да се иска при положение, че имат 2 модела от 2005 насам, които са нови. Като сложим и темата от връзката с Крайслер стават 3 .. Еми нормално е като за 10 години си направил 3 модела да не се възроди марката. В първите години и ипсилона и делтата и темата имаха доста добри продажби, но след 2-3 години вече не са модерни за пазара и искат поне фейслифт, за да се продължи с продажбите... А дано го осъзнаят от фиат.