IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

SEAT - без хибриди до края на десетилетието

Компанията не вижда смисъл в екологичните коли

SEAT - без хибриди до края на десетилетието

SEAT - без хибриди до края на десетилетието
Концепцията 20V20, с която испанската компания показа как ще изглеждат колите й в края на това десетилетие. Снимка: SEAT

Испанският производител SEAT няма да предложи хибридни или електрически автомобили преди края на това десетилетие, съобщава британското издание Аutoexpress.

Причината е ниското търсене на подобни машини на пазара на Европа, където е основният бизнес на марката SEAT.

"В момента търсенето на хибриди или електромобили с емблемата на SEAT е нулево", споделя пред Аutoexpress председателят на компанията Юрген Стакман.

От изказването му става ясно, че колите с алтернативно задвижване са все още много скъпи, което отблъсква клиентите и прави производството им нерентабилно.

След 2020 година обаче испанците ще трябва да се заемат с производството на такива автомобили, тъй като такива са изискванията на
Европейския съюз. Технологията за производството им ще дойде от компанията майка Volkswagen Group, в чиято гама вече присъстват както електомобили, така и хибриди.

"Надяваме се, че до края на това десетилетие колите с електрическо задвижване ще наберат достатъчна популярност, което ще намали разходите за разработването и производството им", уточни
Стакман.

0 от 500
  • #2
    19 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    "Надяваме се, че до края на това десетилетие колите с електрическо задвижване ще наберат достатъчна популярност, което ще намали разходите за разработването и производството им", уточни Стакман.Така е с всички нововъведения. Чакат японците да ги въведат и популяризират и накрая те, дебелите, пръдливи шваби започват да се бият в косматите гърди, че тези неща са ги били измислили преди много години. Та те дори бирата и вурстовете с които толкова са гордеят не са ги измислили те, а други. Факт!
  • #1
    19 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    "В момента търсенето на хибриди или електромобили с емблемата на SEAT е нулево", споделя пред Аutoexpress председателят на компанията Юрген Стакман.Такова е търсенето и на останалите талиги от ВАГ-групата. На книга имат невероятни електромобили и хибриди, но незнайно защо никой не ги купува. То не бяха лъжи за разхода, то не беше чудо. Какви ли не рекорди поставяха и пак хората купуват японските, които уж са с по-лоши показатели. Е защо така питам? А ВАГ-фенче?