IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Renault залага на нов електромотор

Агрегатът ще увеличи пробега на Zoe до 240 км.

Renault залага на нов електромотор

Френската компания Renault заедно със своя партньор Nissan продължават усърдното развитие на електромобилите си. Алиансът наскоро бе признат за световен лидер по продажби на возила с електрическо задвижване, но въпреки това тяхното производство до момента носи загуби и на двете компании.
Renault залага на нов електромотор
Това обаче ще се промени със създаването на нова версия на компактния модел Zoe, обяви пред Autonews Венсан Каре, който е шеф на подразделението на Renault, отговарящо за маркетинга и продажбите на екологично чисти модели.

За Zoe е разработен напълно нов двигател, който е позволи пробега на возилото да се увеличи от 210 на 240 км. Електромоторът носи името R240, като неговото производство ще бъде значително по-евтино от това на досегашния Continental Q210, който отива в историята.

От Renault обявиха, че за първите 4 месеца на 2015 г. са продали 4653 бройки от Zoe в Европа, което е със 153% повече от същия период за 2014 г. Общият обем на продажбите за 2014 г. е 11 005 електромобила, като в компанията предвиждат, че новият двигател ще помогне продажбите на Zoe догодина да скочат с още 50%.

Снимка: Renault
 

Тагове: renault zoe
0 от 500
  • #7
    14 rate up comment 0 rate down comment
    ми земи се сети! ( преди 8 години )
    ПАРИЖ (7.02.2014) Алиансът Renault-Nissan продаде рекордните 8 266 098 автомобила през 2013, благодарение на рекордни продажби в двата най-големи пазара на групата Китай и САЩ.Nissan Motor Corporation е продала 5 102 979 автомобила в световен мащаб, което е с 3.3% повече рекорд за четвърта поредна година. Nissan продължава да реализира над 1 000 000 автомобила на двата си най-големи пазара Китай и САЩ.Групата Renault е продала 2 268 208 автомобила в световен мащаб през 2013г. Продажбите в Европа са 1 301 864 автомобила.
  • #6
    9 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Когато се "обединиха" Рено и Нисан привикаха Карлос Гон да спасява кого? Нисан, щото беше на дъното. След няколко успешни години там като ги изправи на крака стана президент на целия алианс. А сега Нисан чак пък да е задобрял толкова, че да е основният стълб? Я ми посочете техни 2-3 наистина масови модела, от които печелят толкова много, че нещо не се сещам от раз.
  • #5
    4 rate up comment 5 rate down comment
    от wikipedia ( преди 8 години )
    At the time it was created, Renault bought 36.8 percent of Nissan's outstanding stock, and Nissan vowed to buy into Renault when it was financially able. In 2001, after the company's turnaround from near-bankruptcy, Nissan bought a 15 percent stake in Renault, which in turn increased its stake in Nissan to 44.4 percent
  • #4
    12 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Нисан висяха с брутния вътрешен продукт на малка държава на кредиторите си а инфинити беше още по-злеРено купи 45% от Нисан а Нисан купи 15% от Рено. Отделно Волво притежава Нисан Дизел а Рено е мажоритарен акционер във Волвоhttps://en.wikipedia.org/wiki/Renault%E2%80%93Nissan_Alliance
  • #3
    9 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Кой кого купил? Нещо да не си слънчасал? Я пак пробвай!Кое е спорно, също не разбрах? Спорно е дали се правиш на глупав или наистина си такъв!!!Ако действително не си глупав, а само се правиш на такъв ти стига да погледнеш кой колко продава и кой каква нетна печалба има, за да разбереш, че Нисан действително носи Рено на гърба си.
  • #2
    15 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Ами рено купиха нисан, когато те бяха пред фалит, сега кой кого носи на гърба си е спорно, но важното, е че концерна върви нагоре с добри темпове. И най-важното, е че правят все по-качествена продукция.
  • #1
    12 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Загуба за Рено, а не за двете. Нисан продават няколко пъти повече от Рено електромобили и не само и заради това, че носи на гърба си френската марка и той може да глътне вода.