IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Renault залага на нов електромотор

Агрегатът ще увеличи пробега на Zoe до 240 км.

Renault залага на нов електромотор

Френската компания Renault заедно със своя партньор Nissan продължават усърдното развитие на електромобилите си. Алиансът наскоро бе признат за световен лидер по продажби на возила с електрическо задвижване, но въпреки това тяхното производство до момента носи загуби и на двете компании.
Renault залага на нов електромотор
Това обаче ще се промени със създаването на нова версия на компактния модел Zoe, обяви пред Autonews Венсан Каре, който е шеф на подразделението на Renault, отговарящо за маркетинга и продажбите на екологично чисти модели.

За Zoe е разработен напълно нов двигател, който е позволи пробега на возилото да се увеличи от 210 на 240 км. Електромоторът носи името R240, като неговото производство ще бъде значително по-евтино от това на досегашния Continental Q210, който отива в историята.

От Renault обявиха, че за първите 4 месеца на 2015 г. са продали 4653 бройки от Zoe в Европа, което е със 153% повече от същия период за 2014 г. Общият обем на продажбите за 2014 г. е 11 005 електромобила, като в компанията предвиждат, че новият двигател ще помогне продажбите на Zoe догодина да скочат с още 50%.

Снимка: Renault
 

Тагове: renault zoe
0 от 500
  • #17
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Удивително е! ( преди 8 години )
    Как тоя с удивителната ръси глупост след глупост във всяка тема тук!
  • #16
    4 rate up comment 8 rate down comment
    Изпатили от рено ( преди 8 години )
    Във фирмата имаме 1 лагуна, 2 мегана и 3 дачии докер, всичките купени фабрично нови.Още след 20хил.км имаме големи проблеми и с 3-те рена - разтропана ходова част, дефектни носачи, многобройни и различни проблеми с електрониката, проблеми с дюзите на ДВГ при меганите и т.н. и т.н.За сервиза не ми се говори, щото "всичко било номално" за тях! И то за коли в гаранция - какво ли ще е след това не ми се мисли!Дачиите е оказаха доста по-здрави. Сега продаваме рената за да купим още 2 дачии.
  • #15
    10 rate up comment 2 rate down comment
    Някой!!! ( преди 8 години )
    Аз карам рено почти 4 години вече. Имах проблем с компютара(bosch е) веднъж, който бе решен за нула време. И сега трябва да сменя *** на газта, електронен е и нещо се . Останалото е консумативи. Така че момчета освен това което е немско вътре с друго проблем не съм видял.
  • #14
    14 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Абе колко от вас са карали Рено, че ги наричат *** и т.н.? Продажбите им растат с много добри темпове през последните 5 години, както и на нисан. Концерна се развива и дори има едни от най-здравите двигатели на пазара, както и едни от най-икономичните. Кое им е калпавото? Като гледам и България се напълни с Флуенс, Сценици, Мегани и т.н. Явно са добри и си ги карат хората с кеф. Тука има един контингент главно фенове на VW дето оплюват всичко що не е от ВАГ. Егати комплексарщината.
  • #13
    6 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    ами ако рено са тояги нисан трябва също да са, предвид че са качени на едни и същи платформи, и работят с едни и същи възли и агрегати. @кои сервизи? - то и за тойота чакаш в София по 2-3 седмици да те вземат, но там е "грижа за клиента" нали.Но да се върнем на статията този нов електромотор едва ли е на рено, по-скоро си е нисански. Без нисан едва ли щяха да предлагат Зое-то. Те в крайна сметка за това ги купиха да имат достъп до още пазари и ниши
  • #12
    8 rate up comment 13 rate down comment
    Катаранго ( преди 8 години )
    Е,нема по-големи тояги новите модели на "рено"!Това е световно известен факт и никой не може да го обори.
  • #11
    12 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Рено, няма как да са открили и направили нов електромотор по простата причина, че не се занимават с това. Силовата част по електромобилите им е японска. Та те не могат да направят нормална кола без ел.проблеми.Колкото и Рена да съм имал и карал, винаги са имали някакъв ел.проблем.Други грижи с рената не съм имал, но електрониката им е много-много слаба страна. При Нисан този проблем го няма.Например имах един Меган на който непрекъснато му горяха лампите на фаровете.Рено не можаха да кажат защо
  • #10
    0 rate up comment 4 rate down comment
    w ( преди 8 години )
    Аз не вярвам да са загубили.ел. Мотор брех че сложен. И да звъннат на нашите момчета, ето откриха нов вид електромотор
  • #9
    7 rate up comment 14 rate down comment
    кои сервизи? ( преди 8 години )
    на рено ли? че то там на опашката от "здрави" рена трябва да чакаш поне 20 дена да те приемат
  • #8
    17 rate up comment 4 rate down comment
    до по-долния ( преди 8 години )
    и като се има предвид, че в "групата рено" са дачия (над 900000 продажби) и лада (над 400000 продажби) то за рено остават по-малко от 1млн. коли и аритметиката е ясна:та в световен мащаб на 1 продадено рено имаме поне 5 продадени нисана! факт!!!