IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi ще атакува Луната

Компанията представи апарата Lunar quattro

Audi ще атакува Луната

Audi представи лунохода lunar quattro, който може да спечели премия от 30 млн. долара. Машината ще участва в конкурса Google Lunar XPRIZE, като победителят в него ще получи именно такава сума.
Audi ще атакува и Луната
Апаратът е построен от група инженери, получила името „Part-Time Scientist”. Някои от експертите в нея са участвали в разработката на болидите на Audi, състезаващи се в „24 часа на Льо Ман”. За разлика от състезателните коли, луноходът ще развива скорост от 3,6 км/ч.

Машината е направена изцяло от алуминий и карбон, като заради разредената атмосфера на Луната задвижването е поверено на 4 електромотора. Те се зареждат от комплект литиево-йонни акумулаторите и активна слънчева батерия, която сама се завърта по посока на Слънцето.

В Audi планират техният луноход да се приземи на повърхността на спътника на Луната през 2017 г. и да направи снимки с помощта на стереоскопични камери, които ще вземат и проби от повърхността. Апаратът ще кацне на мястото, използвано от мисията Apollo 17 – последната космическа експедиция, посетила Луната през 1972 г.
Audi ще атакува и Луната
Целта на състезанието Google Lunar XPRIZE е да предизвика различни компании или групи ентусиасти да изпратят свой самоходен апарат на Луната. Този, който го направи и успее да изпрати на Земята видеозапис с висока резолюция, ще получи премията от 30 млн. долара. До момента в надпреварата са се включили 18 отбора, като първият от тях ще направи своя опит още през 2016 г.

Снимки: Audi

0 от 500
  • #7
    11 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Не знам питай Тойота, японските маслояди, май са с 5 години гаранция, кофтито е че тия пет години ще ги изкара в сервиза безплатно, но после всички части идват на цена в троен размер. Човек ще си помисли че обслужваш S600 пък то скопена евтина японска малолитражка.
  • #6
    12 rate up comment 12 rate down comment
    Тъпиро сан ( преди 8 години )
    Ауди е вече на луната а трошота и *** се състезават кой по-голяма сервизна акция ще направи! хахахаха
  • #5
    11 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    ВАГ-и, ако още няколко пъти рестартираш рутера, може и ти да почнеш да изглеждаш не като ***. За сега обаче си най-големият тук. Просто нямаш стигане. П. С. Днес, само, като Анонимен ли ще ни забавляваш? Вкарай малко въображение! Пусни нещо от Шишарков, Станчев, Тъпиро Сан, Оризар, Тъпота или каквото там се сетиш! Бъди креативен, а не такъв задръстеняк!
  • #4
    12 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Глупаците демонстрират невежеството си в тоя форум.
  • #3
    22 rate up comment 16 rate down comment
    Стефан ( преди 8 години )
    Страхотна рекламна кампания, която ще струва стотици милиони. А тези пари от къде са:) точно така от глупаците дето си купуват ауди
  • #2
    19 rate up comment 17 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Явно са разбрали, че не могат да се конкУрират на Земята, на Луната поне няма да имат конкУренция.
  • #1
    26 rate up comment 21 rate down comment
    немски трошляк ( преди 8 години )
    Това изглежда много по-добре от колите им. Направо да вземат дизайна на лагерната количка и да го пущат в производство.Майтапа на страна, но от кога започнаха да генерират новини с това в какъв конКУРс щели да участват Авди. Та теса само участници. Редно би било да споменат и останалите такива, но не би. Новината е за селската марка, че точно те ще участват. Могат да пробват и в конКУРса за ***. Сигурен съм, че ще го спечелят. Двоен *** са все пак...