IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi ще гони рекорд на Гинес

Модификацията A6 TDI Ultra ще премине през 10 държави с един резервоар

Audi ще гони рекорд на Гинес

През миналата година Audi записа рекорд по икономичност, след като автомобил A3 TDI успя да измине 834 мили (1342 км) само с един резервоар. Сега компанията е амбицирана да постави друго върхово постижение, което да бъде записано в Книгата на рекордите Гинес.
Audi ще гони рекорд на Гинес
За целта модификацията Audi A6 Ultra ще се опита да преодолее над 1000 мили (1609 км), използвайки само един стандартен резервоар. Автомобилът ще премине през територията на 10 европейски държави – Холандия, Белгия, Люксембург, Франция, Швейцария, Лихтенщайн, Австрия, Германия, Италия и Словения.

Опитът за рекорд ще бъде поставен съвместно с британския автомобилен клуб (RAC), като по тази причина се използват английските мерни единици. Автомобилът разполага с резервоар с обем 73 литра. Цената на горивото за целия преход ще бъде 88 паунда (123 евро). Нивото на вредни емисии при Audi A6 Ultra е 109 гр/км, като от компанията са категорични, че целта е да се покаже не само икономичността на модела, но и неговите екологични показатели.

Зад волана на машината ще седне състезателката Ребека Джаксън, а неин партньор по време на пътешествието ще бъде автомобилният журналист Андрю Франкел. Маршрутът вече е уточнен, като той избягва градовете заради задръстванията, както и магистралите и планинските пътища.

Снимка: Audi.uk

Тагове: audi a6 tdi ultra
0 от 500
  • #13
    13 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Браво на Алди, ще избълват няколко десетки килограми канцерогенни твърди частици и азотни окиси из половин Европа, само и само да докажат колко им е висок разхода. Палячовци.
  • #12
    22 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Аутомедия са разделили километрите на литрите, вместо литрите на километрите ха ха. Фен съм на немската премиум тройка, но не харесвам да се пишат глупости. Аутомедия ще ви го обясня по най-простия начин. Ако колата харчи 2.2 литра на 100км. Значе на 1000 километра ще изгори 22 литра. Или за 3000 километра ще изгори 66литра. Ако харчеше по 2.2 литра със 73 лира резервоар щеше да измине към 3500км., а не 1600.
  • #11
    13 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    4.5 за контролирано каране извънградско не е нещо особенно. Може би рекорда се състои в това, че са му праснали огромен резервоар за дизелов автомобил. Едно време на бензиновите двигатели 2.0 и нагоре слагаха 60 литрови резервоари. Важно е при измерването и дали е напълнен до капачката, там има още 1-2 литра поне. Абе общо взето тоя рекорд си е бошлав работа.
  • #10
    10 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    В другите сайтове го дават 4.4 очакван разход, очакват да минат НАД 1609 км. Аутомедиа са го написали нарочно така да има интрига и да спорите тука.
  • #9
    19 rate up comment 1 rate down comment
    yaroslav_stanchev ( преди 8 години )
    Малко са се объркали Аутомедия.При резервоар 73 литра и изминати 1609 км. резултата с разхода е:Литри за 100 км: 4.54Километри за 1 литър: 22.04Тоест с 0,1 литра гориво колата може да измине 2,2 км.Някой смята грешно ама дали Ауди или Аутомедия...
  • #8
    14 rate up comment 2 rate down comment
    Един там ( преди 8 години )
    Интересното при "калкулациите" на аЛди-то, е че колкото по-малко литри изразходва автомобила при еднакъв пробег, разхода се покачва... :)Ахахахахахахахаа ...ЧЕТЕТЕ книги, дЕца !!!Интернето дава много, ама НЕ ВСИЧКО...
  • #7
    22 rate up comment 1 rate down comment
    Един там ( преди 8 години )
    Аха, а ако с 12 литра изминеш 100, разхода ще ти е 8.33 ???Сладур.
  • #6
    19 rate up comment 5 rate down comment
    до аЛди и Аутомедия ( преди 8 години )
    Върнете се в 4-ти клас, мисля че там се смятат подобни неща. Как може да давате подобни резултати. Разбира се, че разхода не е 2.2 л, а 4.5 л! *** работа, но нормална за ФВ груп!
  • #5
    17 rate up comment 4 rate down comment
    Един там ( преди 8 години )
    Интересна калкулация наистина.И според мен ще гори малко над 4.5 на 100...
  • #4
    13 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Това са малко измислени рекорди, защото нямат нищо общо с нормалното шофиране и пътна обстановка. Какво има да ми обикалят разни държави по разни специални пътища, когато могат да наемат една затворена овална писта и за едно денонощие да ги навъртят същите "икономични" километри. Стерилно, лабораторно, с куп ограничения и условия - с други думи - без връзка с реалността.