IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi ще гони рекорд на Гинес

Модификацията A6 TDI Ultra ще премине през 10 държави с един резервоар

Audi ще гони рекорд на Гинес

През миналата година Audi записа рекорд по икономичност, след като автомобил A3 TDI успя да измине 834 мили (1342 км) само с един резервоар. Сега компанията е амбицирана да постави друго върхово постижение, което да бъде записано в Книгата на рекордите Гинес.
Audi ще гони рекорд на Гинес
За целта модификацията Audi A6 Ultra ще се опита да преодолее над 1000 мили (1609 км), използвайки само един стандартен резервоар. Автомобилът ще премине през територията на 10 европейски държави – Холандия, Белгия, Люксембург, Франция, Швейцария, Лихтенщайн, Австрия, Германия, Италия и Словения.

Опитът за рекорд ще бъде поставен съвместно с британския автомобилен клуб (RAC), като по тази причина се използват английските мерни единици. Автомобилът разполага с резервоар с обем 73 литра. Цената на горивото за целия преход ще бъде 88 паунда (123 евро). Нивото на вредни емисии при Audi A6 Ultra е 109 гр/км, като от компанията са категорични, че целта е да се покаже не само икономичността на модела, но и неговите екологични показатели.

Зад волана на машината ще седне състезателката Ребека Джаксън, а неин партньор по време на пътешествието ще бъде автомобилният журналист Андрю Франкел. Маршрутът вече е уточнен, като той избягва градовете заради задръстванията, както и магистралите и планинските пътища.

Снимка: Audi.uk

Тагове: audi a6 tdi ultra
0 от 500
  • #43
    3 rate up comment 1 rate down comment
    BMW ( преди 8 години )
    Дошооо, какво значение има дали ще минава през държави с хубаво гориво, като рекорда ще го поставят с ЕДИН резервоар, който ще бъде напълнен в началната точка примерно Холандия.
  • #42
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Като пусна в гугъла "маслояд" и ми излизат немски ***. Ти да нямаш някакъв филтър на търсенето или да ползваш друга търсачка?Я влез в немските форуми на немските марки да видиш за какви чудеса става на въпрос! Хиляди теми с проблеми и разход на масло. Особено във форумите на ВАГ групата е абсолютно чудо. Само заглавията да изчетеш ще ти трябват години...Хайде форумите да кажем, че не са критерии. Защо обаче има статии:Моят дом бе сервизаВечният пациетИма ли живот извън сервиза
  • #41
    4 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Споко, собствениците на Тойота да не коментират Аудита. Като напишеш в гугъл "маслояд" и излизат само мнения и оплаквания за Тойота. Така, че на Тойота може разхода и на масло да е 2 литра на 100км. но при немците не е така.
  • #40
    9 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    аве йерославе - верно ли си станал бизнесменче?!?! разбрах че си закарал яйцето на плажа на сънито и събираш по 50 стинки от тойотаджиите за външен к****! браво лек - ти си най-големия - ше черпиш!
  • #39
    6 rate up comment 5 rate down comment
    Тъжната истина ( преди 8 години )
    Немците отново копират японците... Само дето ПАК няма да направят нещата като хората. Поредните мазни "премиум" лъжи за разхода (вече ги наказваха). Каране по пътища без автомобили със средна скорост 80 км/ч... и то само в държави, в които има хубаво гориво. Истината я има написана от самите тях (АЛуди) но само наш *** не може да я види...
  • #38
    6 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Трошливи са ви главите на тойотаджиите - не ви слушат. Оня с А4-ката сигурно я е взел нов внос на 120 000 км. , но сигурно са пропуснали една '0' в числото.
  • #37
    2 rate up comment 9 rate down comment
    yaroslav_stanchev ( преди 8 години )
    "нещастен собственик на Audi a4 b6 2.0 ALT"Ми де си блял като си купувал кола?Що не прочете малко,а се натресе директно на маслояда АЛТ?Като маса други,които купуват другия смотан мотор на Ауди-25 ТДИ-душегуба,както му казват в Ауди форума.После реват,че бил скапан.Четете бе.Що не си вземеш 3,5 шест цилиндъра на Хонда?Тогава ще разбереш какво е маслояд.Прочети малко по американските форуми и видиш как Хонда гори 1 л. масло на 1000 мили.
  • #36
    11 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Алуди отдавна е в рекордите на Гинес за най-трошлив клозет.
  • #35
    11 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    VAGон, когато говориш за маслояд не лъжи, а погледни кои са маслоядите! Те са от групата мотори на ФВ. Винаги имат и правят маслояди тея. Научих го по трудния начин естествено. Ако случайно не го знаеш в което се съмнявам, защото има по над 30 теми за маслото в клубовете на ФВ и Ауди. Преди време бях писал за проблема в Ауди форума, когато бях нещастен собственик на Audi a4 b6 2.0 ALT. Пусни в търсачката да видиш на запад и у нас как са пропищели от това творение на техниката. АБ също писаха.
  • #34
    5 rate up comment 16 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Особенно на Тойота Авенсис мотора 2.2 дизел. Няма точка или държава на света в която да не го наричат маслояд. Между другото е пълно и с нисани маслояди.