IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen Golf с 1,0-литров двигател

Модификацията TSI BlueMotion струва 20 450 евро

Volkswagen Golf с 1,0-литров двигател

Най-икономичната бензинова модификация на последното поколение Golf представи германската компания Volkswagen. Моделът носи наименованието TSI BlueMotion и се задвижва от 1,0-литров двигател.
Volkswagen Golf с 1,0-литров двигател
Агрегатът има три цилиндъра и система за принудително пълнене, като развива 115 к.с. и 200 Нм. Предлаганите трансмисии са две - ръчна с 6 предавки и автоматична DSG с два съединителя и 7 степени.

С този двигател новият Volkswagen Golf TSI BlueMotion ускорява от място до 100 км/час за 9,7 сек. и развива максимум 204 км/час. Що се отнася до средното потребление на гориво, според официалната информация то е само 4,3 л/100 км. при вредни емисии на СО2 от 99 г/км.
Volkswagen Golf с 1,0-литров двигател
В оборудването на най-икономичния бензинов Volkswagen Golf влизат семпъл заден спойлер, снижено с 15 мм. спортно окачване и 15-инчови джанти BlueMotion. Налични са също така диференциал с електронна блокировка XDS, климатик, старт/стоп система и др.

Цените на Volkswagen Golf TSI BlueMotion в Германия стартират от 20 450 евро.

Снимки: Volkswagen

0 от 500
  • #53
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    RRE, снимай фактурата!За 350 лева смених масло преди месец в Порше Запад!Хайде да видим къде са ти взели 460 лева и за какво!
  • #52
    7 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    НЕ МИ ГОВОРИ ЗА ОТОРИЗИРАН СЕРВИЗ! ПРИ ФВ И АУДИ СВЯТ ЩЕ ТИ СЕ ЗАВИЕ БРАТО. И ВСИЧКО В ОТОРИЗИРАНИЯ СЕРВИЗ.
  • #51
    6 rate up comment 4 rate down comment
    RRE ( преди 8 години )
    Няма "хайде стига с тези гаранции..". Като не ти отърва една истина "хайде стига,..". Сори, пендьо! Това е реалността. Аз нямам хюндай. Колата ми е от концерна Фолйкваген, но не бих я определеил като безпроблемна. А гаранционното обслужване си е чисто дране на кожи. 460 лв. за см,яна на масло на 1.6 бензин. Да ти снимам фактурата?
  • #50
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Тая глупост пък с гаранциите на Хюндай, КИА и Мазда просто не е за коментиране! За 7-8 години поддръжка на автомобили в официален сервиз ще дадеш още толкова пари!
  • #49
    6 rate up comment 4 rate down comment
    RRE ( преди 8 години )
    Разликата в обслужването между фолксваген и Хюндай е между 3 и 4 пъти. За смяна на масло на бензинов двигател при Хюндай е 190 лв., при Фолксваген е 460 лв. Ти си смятай къде е по-евтино. Стана ти тъпо, че любимата ти марка от памти века не може да си увеличи гаранцията поне до приличен срок от 3 години. Ами толкова са читави. Споко. Тойотите и хондите на са по-добре.
  • #48
    4 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Всички автомобили имат 2 години стандартна заводска гаранция! Вече в зависимост от вносителя се определя гаранция за съответната държава! За Фолксваген е 4 години или 120 хиляди километра - което настъпи първо! 2-те години отгоре не се заплащат, не знам защо говорите глупости!
  • #47
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Безусловната гаранция е че плащаш зверски пари за обслужване на малък Хюндай във фирмения сервиз. Никой нищо не ти дава даром, запомнете го това. Всичко е маркетинг с цел да се изгради лъжливо впечатление в потенциалните клиенти. На немските коли също можеш да удължиш гаранцията, ако си доплатиш.
  • #46
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Дошо ( преди 8 години )
    Даже 25 години.
  • #45
    4 rate up comment 9 rate down comment
    RRE ( преди 8 години )
    Гаранцията е показател за качеството. За съжаление нито германците, нито японците имат безусловна 5 годишна гаранция, както Хюндай от няколко години насам. Като ги гледам не са фалирали, няма опашка по сервизите им (както при Тойота) и продажбите им растат. Когато германците и японците сложат такава гаранция и удържат една петилетка, ще ги призная. До тогава си остават второкласни кочини, вкл. и Мерцедес.
  • #44
    10 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Къде е този Гоуф с 3,2/100 бе куха немска лейко? В сайта им го няма. Сега сигурно ще изкараш някоя платена и измислена статия от някой сайт. Дай официално къде се продава този Гоуф! Няма такъв кавал ***. Няма! Найй-икономичното им е 3,9/100, но официално, а реално е с поне 30% повече. Хайде сега смятай. Няма да говорим, че Гоуфа е с по-малък турбо двигател, ползва по-калорично гориво, има осезателно по-малка мощност и въпреки всичко харчи повече.