IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Производството на Kia Cee'd удари 7-цифрено число

Създаденият специално за Европа модел достигна 1 млн. произведени екземпляра

Производството на Kia Cee'd удари 7-цифрено число

Производството на Kia Cee'd в Европа достигна 7-цифрено число, съобщават от централата на корейската марка. Едномилионният екземпляр на модела, представен на пазара преди 9 години, слезе от поточната линия на завода в Словакия в началото на тази седмица.
Производството на Kia Cee'd удари 7-цифрено число
Снимка: Kia

Юбилейният екземпляр е от версията GT, отличава се с цвят бяла перла и се задвижва от 1.6-литров T-GDI турбо бензинов двигател с директно впръскване, развиващ мощност от 204 к.с. Автомобилът е поръчан от клиент на марката в Холандия.

Kia Cee'd е специално разработен за пазара на Европа, като генерира 21% от общите продажби на марката на континента. Със 75 960 реализации през 2014 година моделът се нарежда на второ по популярност в гамата на марката. Първенец е кросовърът Sportige.

Cee'd дебютира на пазара през 2006 година във версия хечбек. По-късно бяха лансирани модификациите комби и pro_cee'd, а от 2013 годна марката предлага и спортни версии GT. По-късно тази година спортната линия ще бъде разширена с нови представители, като ще демонстрира и нов 1.0-литров T-GDI турбо бензинов двигател с директно впръскване и нова 7-степенна трансмисия с двоен съединител.

0 от 500
  • #6
    8 rate up comment 0 rate down comment
    1! ( преди 8 години )
    Както казва един познат ,в България си имаме 130 000 полицая ,а в Германия си имат 80 милиона полицая. Просто мисленето им е такова ,няма как редовия гражданин да си помисли за подкуп ,а редовия полицай да си помисли да вземе подкуп просто е против природата им. Мислите ли ,че там някой ще позволи на бей *** да си загради една колиба незаконно някъде и да го търпи защото нямало каде да живее!? Няма такъв филм! Скоро такъв високотехнологичен продукт като автомобил няма да излезе от България!
  • #5
    4 rate up comment 2 rate down comment
    FenIX ( преди 8 години )
    E как да спрат да взимат подкупи като това си е национален спорт в България. То и ние сме участници в тоя спорт, но за съжаление повечето от сртаната на даващите подкупи. Кой не е давал 20-тачка на катаджия за нарушение? Не знам дали на някой немец или холандец ще му мине през ума да направи подобно нещо ако го спрат за нарушение.
  • #4
    5 rate up comment 5 rate down comment
    GTE ( преди 8 години )
    На първо място е по-добър ценово с около 20 - 30 % надолу специално от Голфа.На второ място, пак специално Голфовете, дават страшно много дефекти. Астра и Фокус за сега се държат повече. Като цяло и Ceed и Голф са в класа легени, но едното е за много по-малко пари много по-малко главоболия.
  • #3
    9 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Чак пък много по-добри предложения...Да, в общи линии са здрави, последните им предложения са с добър дизайн, но не виждам с какво един Сийд е по-добър от Опел Астра, Форд Фокус или Фолксваген Голф! Още повече, че корейските автомобили се обезценяват доста по-бързо!
  • #2
    8 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    КИА и Хюндай са много по-добри предложения от немските аналози и дериватите им. Лошото е, че почнаха доста да продават и цените им много скочиха. Мисля, че преиграват с цените и ме изгубиха, като клиент, както и доста други познати и бизнес колеги. Явно искат да се измъкнат от имиджа на бюджетни коли, както и го направиха. Добре би било едната марка да си остане бюджетна.
  • #1
    35 rate up comment 0 rate down comment
    ЕС ( преди 8 години )
    Ами произвеждат хората, евала!Ако имахме читави политици, които не искаха комисионни от всеки дошъл инвеститор, и тук щяхме да произвеждаме Кия, Хюндай, ФИАТ или някой друг автомобил!