IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Производството на Kia Cee'd удари 7-цифрено число

Създаденият специално за Европа модел достигна 1 млн. произведени екземпляра

Производството на Kia Cee'd удари 7-цифрено число

Производството на Kia Cee'd в Европа достигна 7-цифрено число, съобщават от централата на корейската марка. Едномилионният екземпляр на модела, представен на пазара преди 9 години, слезе от поточната линия на завода в Словакия в началото на тази седмица.
Производството на Kia Cee'd удари 7-цифрено число
Снимка: Kia

Юбилейният екземпляр е от версията GT, отличава се с цвят бяла перла и се задвижва от 1.6-литров T-GDI турбо бензинов двигател с директно впръскване, развиващ мощност от 204 к.с. Автомобилът е поръчан от клиент на марката в Холандия.

Kia Cee'd е специално разработен за пазара на Европа, като генерира 21% от общите продажби на марката на континента. Със 75 960 реализации през 2014 година моделът се нарежда на второ по популярност в гамата на марката. Първенец е кросовърът Sportige.

Cee'd дебютира на пазара през 2006 година във версия хечбек. По-късно бяха лансирани модификациите комби и pro_cee'd, а от 2013 годна марката предлага и спортни версии GT. По-късно тази година спортната линия ще бъде разширена с нови представители, като ще демонстрира и нов 1.0-литров T-GDI турбо бензинов двигател с директно впръскване и нова 7-степенна трансмисия с двоен съединител.

0 от 500
  • #16
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Добра кола е Сийд. Който я оплюва, не се е возил дори.
  • #15
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 8 години )
    До този, дето разправя колко е зле навън откъм свободата.Действително са много зле. Нямат решетки на прозорците, на много места липсват дори и огради. Странно!Почти навсякъде е страхотна чистота, с редки изключения по големите градовеНе знам кой е този ненормалник, който ще дойде оттам тук. Имаше преди време преселници от УК, но видяха тук как седят нещата, продадоха набързо и изчезнаха...
  • #14
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Ники ( преди 8 години )
    Поне не си пеша - така може да се успокояваш.
  • #13
    3 rate up comment 0 rate down comment
    1! ( преди 8 години )
    До човека със свободата! Съжалявам обаче бъркаш понятията, едно е свобода, а съвсем друго е свободия! Тук има свободия граничеща с анархия за определени групи от хора. Според теб свободен ли се чувства човека на село който не може да си остави къщата без надзор за повече от 4-ри часа защото някой скакаУец ще му я полази и няма да остави и тухла. Спазването на правилата не е ограничаване на свободата на човек,а цивилизационнен избор. Не е свобода да бачкаш 40 години и да не можеш да си купиш хляб
  • #12
    7 rate up comment 0 rate down comment
    FenIX ( преди 8 години )
    Свободата е хубаво нещо, но ако знаеш как да я използваш. Единици от тия западняци, които искат повече свобода и идват в България, докато стотици хиляди български емигранти предпочитат вместо тая имагинерна свобода да живеят в по-малко свободните държави на запад. И какво като идва полиция ако свалиш пиратско копие - ако имаш техния стандарт с няколко хиляди евро заплата няма нужда да опираш до торенти, а като бял човек ще си купиш ДВД-то или ще идеш да гледаш филма на кино или концерта на живо.
  • #11
    8 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Ако човек има 25 хиляди лева - купува си КИА Сийд!Ако има 32 хиляди лева - купува си Голф или Мазда 3!За всеки влак си има пътници!
  • #10
    7 rate up comment 7 rate down comment
    до специалиста ( преди 8 години )
    Турските Тойотки, бъкани с дефекти, никой не ги коментира!КИА и Хюндай отдавна заеха нишата на японските еднодневки!А Голф беше избран за автомобил на годината не къде да е, а в родната ти Япония!
  • #9
    6 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Айдееее, ВАГона пка се включи с лъжливите служебни коли. Когато е Гоуф имат служебни и не дават дефекти, а когато е за Тойота пак имат служебни, но с много дефекти. Последно какви служебни имате бе ВАГон. Тойоти или Гоуфове? А да знам, че не си същия, който говори за Тойотите. Различни сте нали! Това шизофренията явно е доста страшно нещо...
  • #8
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Всичко това, което ви се стува като пошло у нас, по цял свят хората го наричат свобода. Говорил съм с много чужденци ивсички до е един са ми го казали, вие сте свободни, завиждаме ви за това, включително съм говорил с Холандец, който работи в централата на ООН и той идва всяко лято на море у нас и ми е казал, че един ден като се пенсионира е решил да дойде да изкара старините си в България. Аз, както предполагам и вие бях много втрещен и съм ги разпитвал, защо, каква свобода, какви глупости. Горе долу нещата стоят така, в западна европа всеки следи всеки, съседите се следят, ако някой нещо им се стори съмнителен или дори непозната кола да паркира отсреща, веднага се вика полиция да провери каква е тази кола и защо е спряла пред еди си коя къща, не можеш да се изплюеш на улицата, да хвърлиш фас, знам, че това ви се струва отвратително и най-нормалното е да не го правиш, но хората ги дразни, за тях това е ограничаване на свободата им. Казват, тука си сваляш, теглиш филми музика, всичко, в западна Европа ако го направиш, веднага се появява полиция у дома, следват обиски, конфискации на компютри, глоби, дела.. Сега може да си мислите че това са глупости, но ако западните ограничения и стриктност на закона дойдат у нас, ще ви липсва всичко това, дори тов да се изплюеш спокойно на улицата.
  • #7
    6 rate up comment 5 rate down comment
    до GTE ( преди 8 години )
    И как реши, че Голфовете дават прекалено много дефекти?Имаме три служебни Голфа 7-ци и към момента никой от тях не е дал дефект!Иначе не са лоши Киите, за парите са си идеални!