IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volvo XC60 блъсна двама при демонстрация

Компанията представяла системата за защита на пешеходци (Видео)

Volvo XC60 блъсна двама при демонстрация

Презентация на новото Volvo XC60 завърши с гаф, след като автомобилът блъсна двама души, съобщава Remolachaoficial.

Представителството на Volvo в Доминиканската република организирало събитие, за да представи нагледно възможностите на системата за предпазване на пешеходци. Тя работи с камери, като при засичане на обект активира спирачките автоматично.

В случая обаче нещо се обърква и колата не спира, блъскайки двамата доброволци. От информацията става ясно, че те са се отървали единствено с леки натъртвания.

Причините за инцидента не са ясни, но спекулациите сочат, че шофьорът е забравил да активира системата. Според други данни, този екземпляр на модела въобще не е разполагал с подобна система.


 

 

 

Тагове: volvo xc60
0 от 500
  • #20
    36 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Разбирам, че техниката не е сработила, вероятно не е невъзможно, щом като е възможно еърбег сам да се отвори безпричинно или да не се отвори при катастрофа. Но когато започнат да си смучат от пръстите оправдания, така само падат в очите на хората. "Модела нямал въпросната система" от Волво казаха, че от 2013г. абсолютно всичките им модели се оборудват серийно с нея. "шофьора бил забравил да я активира" доколкото знам, тя си е винаги активирана и не може да се деактивира.
  • #19
    33 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Дошооо по голяма глупост не бях чувал, от Ауди копирали всичко от Ламборджиди. Ха ха ха е то нормално за теб де. То не се сещам един път да не си написал глупост. Шеф дизайнера на ФВ се казва Валтер де Силва. Той прави както дизайните на ФВ, така и на Ауди, така и на Ламборджини. Тоест марките имат един шеф на дизайна. Все едно да напишеш: Добре че беше картината на Леонардо "Мона Лиза", че да може Леонардо да копира всико от нея в картината си "Тайната вечеря".
  • #18
    32 rate up comment 2 rate down comment
    Anonymous ( преди 8 години )
    Следващата демонстрация ще е как минава с двеста през тях Ххахахха
  • #17
    36 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    обре, че са Audi, че някой да чуе за Ломборджини. Това е истината.
  • #16
    35 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Ауди са собственик на Ламбо и копират всичко на 90% при R8 ама са далече от бруталноста духа и времената на ламбо, така че красноречив пример за това, че собственоста върху акциите не са показателни, а хората, които седят зад моделите и разработките.
  • #15
    38 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Само да ви кажа, че подобен гаф правят от мерцедес не един път вече. Добре е че няма пострадали, а гафа си е смешен, но се случва всички сме хора и бъркаме.Волво е сериозна марка достойна за възхищение, особенно в системите за сигурност - единствената фирма, която изследва всеки инцидент със техен автомобил. Пък вие си драскайте глупостите тука, че били Китайски и т.н. Капитала чий е няма значение - важното е какви инженери и с какъв опит се правят нещата. Ауди и Ламбо са показателен пример.
  • #14
    41 rate up comment 7 rate down comment
    thebrainless ( преди 8 години )
    Как може да казвате че Волво е "смотана марка коли". Последното XC90 e меко казано уникално! Тепърва и другите серии, ще стават все по-добри, след тъжната ера на Форд.
  • #13
    34 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    както и да е. Смотана марка коли. При все по-слабите им продажби, само ще си залезят. И по-добре. Едно менте по-малко.
  • #12
    41 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Аз демонстрация не видях. Видях няколко тиквеника с някакво Волво, които си направиха клипче.
  • #11
    41 rate up comment 3 rate down comment
    Achtung ( преди 8 години )
    Не съм карал Волво никога, но ако системата е била изклчена, или е опция която въпросната кола няма, то проблема не е във Волвото, а в безрасъдно смелия им дилър в Доминиканската република. Добре, че няма жертви и хората са ОК.