IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Honda пусна на пазара „напомпан” ван

Моделът Jade RS разчита на турбомотор със 150 к.с.

Honda пусна на пазара „напомпан” ван

Honda представи спортен вариант на компактния ван Jade, който е получил добавка RS към името си. Продажбите на модела стартират в Япония на 28 май.
Honda пусна на пазара „напомпан” ван
Компактният ван Jade RS е построен на платформата с предно предаване, използвана за Civic. Моделът е оборудван с 1,5-литров бензинов турбомотор от семейството EarthDreams, развиващ 150 к.с. и 203 Нм въртящ момент. Двигателят работи в комбинация с вариаторна трансмисия, разполагаща със 7 „виртуални” предавки, като средният разход, обявен от Honda, е 5,5 л/100 км.
Honda пусна на пазара „напомпан” ван
От стандартния Jade с 6 места „напомпаната” модификация се отличава по новата решетка на радиатора с надпис RS, специалните 17-цолови джанти и различния интериор. При модификацията RS твърдостта на предното окачване е увеличена с 15%, а на задното – с 20%.

Моделът Honda Jade се появи за първи път на пазара в Китай през 2013 г., където се предлага с 1,8-литров бензинов мотор със 141 к.с. От началото на тази година компактният ван се предлага в Япония в хибридна версия. В основата на нейния агрегат е 1,5-литров атмосферен бензинов двигател със 131 к.с.
Honda пусна на пазара „напомпан” ван
Цената на Honda Jade RS за Япония е 2,53 млн. йени (21 000 щатски долара).

Снимки: Honda

 

Тагове: honda jade
0 от 500
  • #29
    11 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    С тази разлика,че Хонда станах доста години свтовен шампион и още се води Мак-Хонда най-добрия отбор във Ф1 за всички времена,а БМВ хапна дървото и никой не ги помни вече.Факт.Ако не знаеш БМВ е джудже пред гиганта Хонда.
  • #28
    22 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Да обобщим - Аутомедиа пуска статия с провокативно заглавие, в която става дума за семеен ван на Хонда за японския пазар:1. Веднага се започват тъпотии и първокласен БГ хейт;2. Включват се и дежурните лъжи и откровени измислици (двигатели от Форд и Фиат при Хонда НЯМА) 3. Накрая цялото нещо избива в спорове относно двигатели от Формула 1 с по 1500 к.с и разни БМВ-та.Мразя да го казвам, но е толкова типична българска картинка, че чак дрънка.
  • #27
    11 rate up comment 2 rate down comment
    Нев ( преди 8 години )
    http://en.wikipedia.org/wiki/BMW_M12Пак от статията която си дал, БМВ са постигнали около 1400 к.с ама с 2-литровия си двигател, а не с 1.5 R4, както ти твърдиш, с обикновенни блокове от 5-та серия (Поне М5 да беше написал! ) :)).Или не четеш внимателно, или английският език не ти се отдава много...
  • #26
    9 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    "... БМВ вадеха от 1.5 R4 1400 кс. Пак въф Ф1. И ползваха блокове от БМВ 5та серия, фабрични, с пробег, за да гарантират че са доказано здрави!По-идиотско и смешно изказване не бях чувал напоследък! :)Амиго, от мен получаваш награда за майстор на късия научно-фанстастичен разказ!"За да му е по-достоверен разказът, трябвало е да спомене за интергалактическия фотонен квази ускорител, който са ползвали тогава от БМВ в конвенционалния си редови, 4-ри цилиндров двигател във Ф1! :))))
  • #25
    11 rate up comment 5 rate down comment
    Ауто ( преди 8 години )
    "Идиодчо, когато Хонда вадеха от 1.5 V6 1200-1300 кс, БМВ вадеха от 1.5 R4 1400 кс. Пак въф Ф1. И ползваха блокове от БМВ 5та серия, фабрични, с пробег, за да гарантират че са доказано здрави!Ама ти нали си оше с жълто на гащите, простено ти е малоумието!"По-идиотско и смешно изказване не бях чувал напоследък! :)Амиго, от мен получаваш награда за майстор на късия научно-фанстастичен разказ!
  • #24
    13 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Хонда преди 20 години вадеха от 1,5 литров мотор 1200-1300к.с. във ф1.в същото време сакатите Германчета още правеха Гоуф 1 мухахахахахаха.
  • #23
    10 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Една е марката която може да извади максимална мощност от малък мотор.Нарича се Хонда.
  • #22
    25 rate up comment 6 rate down comment
    Nev ( преди 8 години )
    Тук повечето от изевяващите се германски фенове имам чувството че карат само във Формула сериите и Световния рали шампионат! За тях автомобил е само ако ускорява от 0-100 км/ч за под 5 сек. и има поне 300 к.с, а и е немски разбира се.Останалите милиарди хора по света, за които автомбилът е средство да се придвижат удобно и сигурно между две точки само, те карат каруци според логиката на недорасляците! Същевременно, повечето от тях карат коли от миналия век, които рядко имат дори 100 к.с.
  • #21
    6 rate up comment 6 rate down comment
    Дошльо ( преди 8 години )
    Хмм на Дошо му е напомпана главата!
  • #20
    18 rate up comment 7 rate down comment
    Дошо ( преди 8 години )
    Мхм Хонда!Хонда и пак Хонда!За какво говорим бе тикво?1.5 не 2.0.От 2.0 Хонда вадят 250 коня без компресор още 99 година.