IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

АвтоВАЗ работи върху седан и кросовър от сегмент С

Двата модела ще бъдат готови през 2017 или 2018 г.

АвтоВАЗ работи върху седан и кросовър от сегмент С

Най-големият руски производител – компанията АвтоВАЗ, спазва плановете си въпреки икономическата криза в страната и ще пусне на пазара два напълно нови модела. Това са седан и кросовър от сегмент С, които трябва да бъдат готови след 2-3 години, съобщава изданието „Автосреда”.
АвтоВАЗ работи върху седан и кросовър от клас С
Още през 2008 г. АвтоВАЗ показа концептуалния модел Lada C, който представлява именно кросовър (на снимките). За разработката му тогава руските конструкторите получиха съществена помощ от канадската компания Magna International.

Част от елементите на Lada C ще бъдат използвани за серийния модел, но като като цяло двата нови модела ще претърпят съществени промени в характеристиките си, които се обясняват с „обновяване на маркетинговите параметри”. Специалистите на компанията са разработили нова схема за разположение на компонентите в автомобилите, като се обсъждат и различни варианти на интериора и екстериора.
АвтоВАЗ работи върху седан и кросовър от клас С
Засега повече подробности има за кросовъра, който ще бъде изграден на базата на Renault Duster. Той ще използва платформата B0, която е в основата и на други модели на Renault, както и на техните еквиваленти от Dacia. Шасито ще бъде използвано и за друг всъдеход на АвтоВАЗ - Lada Xray Cross, който трябва да бъде представен в началото на 2016 г.
АвтоВАЗ работи върху седан и кросовър от клас С
„Кросовърът от сегмент C е напълно нов проект, който засега е само концепция, но някои от елементите в нея вече са напълно уточнени. Кризата в автомобилната промишленост при нас е сериозна, но това не ни спира и съвсем скоро ще бъдем готови с графика за новия ни кросовър Lada C-крос”, коментира шефът на проекта Олег Груненков.

Снимки: АвтоВАЗ

Тагове: lada c
0 от 500
  • #8
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Екстериора е почти 1:1 с Мазда CX7
  • #7
    9 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Това, че вие сте се докоснали само до лади и москвичи не означава, че всичките им коли са такива. 1936-ЗиС 101-отопление на салона-"парно"1947-ЗиС 110/115-ел. стъкла1958-ЗиЛ 111А-климатик1968-ЗиЛ 114/117-двузонов климатик, ел. седалки и нещо подобно на GPS с което колата държи постоянна връзка със спътник и дори и да бъде открадната веднага ще се намери. Всички имате интернет поинтересувайте се малко преди да плюете...
  • #6
    2 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Ушанките освен евтина водка друго не могат да правят, като хората!
  • #5
    3 rate up comment 10 rate down comment
    ф ( преди 8 години )
    Първо да се научат да правят тасове!
  • #4
    9 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Всеки може да направи добра кола, само трябват технологичен капацитет и много много средства......
  • #3
    13 rate up comment 19 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    И понеже не могат да правят автомобили колекционерите от цял свят дават милиони за една лимузина зил и още през 40-та са имали ел.стъкла, 50-та климатик а през 70-а GPS. Руснаците могат да правят коли много по-добри от германските, американските и които и да е кошници, стига да поискат.
  • #2
    7 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    да произвеждат танкове, автомобилите не им се отдават.
  • #1
    11 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    интериора е убиец все едно гледам коструктор LEGO