IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi показа най-ефективния 2,0-литров мотор

Новият агрегат ще задвижва следващото поколение А4

Audi показа най-ефективния 2,0-литров мотор

Напълно нов 2,0-литров TFSI двигател показа германската компания Audi на автомобилен симпозиум във Виена. Бензиновият агрегат е предназначен за новото поколение на модела А4, като от Audi твърдят, че моторът е най-ефективния в своя клас.
Audi показа най-ефективния 2,0-литров мотор
Агрегатът развива 190 к.с. и 320 Нм максимален въртящ момент, който е наличен в много широк диапазон от обороти - от 1450 до 4400 об/мин. Според информацията това предоставя плътна и непрекъсната тяга в целия работен диапазон.

Сред другите достойнства на новия TFSI двигател е ниското потребление на гориво. Моторът ще дебютира на борда на новото поколение А4, чиято премиера е насрочена за по-късно тази година. Според официалните данни средният разход на гориво при този модел ще бъде под 5 л/100 км.

Агрегатът разполага със система за директно впръскване на горивото, като принципът му на работа може да бъде сравнен с цикъла на Милър, сочи информацията. Германските инженери са доразвили тази технология, като също така са оборудвали мотора със системата AVS, изпускателен колектор в цилиндровата глава, система за бързо достигане на работна температура и др. Общата маса на мотора е 140 кг.

"Новият двигател ще дебютира по-късно тази година и ще постави нови стандарти в своя сегмент", категорични са германците. Агрегатът ще се поставя и в други модели, но към момента не се съобщава кои са те.

Снимка: Audi
 

Тагове: audi a4
0 от 500
  • #71
    8 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Нова радост за автомонтьорите.Ще пада лев.
  • #70
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Най-дефективния мотор бе ***.Не сте го превели правилно.
  • #69
    7 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Да бе, те затова Мицубиши правят турбините на БМВ, щото японците не знаели какво било това турбо. Хех, няма по-празноглави фенчета от тия на немските кошове.
  • #68
    3 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Японците тепърва откриват турбо моторите. Очаквайте безобразно крадене от Ауди и Фолксваген от жълтите бездарници. Добре, че се германците, че и японците да разберат какво е това нещо автомобил.
  • #67
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Много *** спам и под тази статия. Когато модела стана на десет години и почне да се продава в Дупница тогава коментирайте. Сега ви е просто картинка и нищо повече.
  • #66
    11 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Колко трябва да си *** за да правиш реклама на най-трошливия двоен клозет на Алуди?Целия свят пропищя от вмирисаните им еднодневки.Алуди е символ на *** и трощливост.Ганювска работа.
  • #65
    6 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Виждаме ги във Ф1 колко са технологични, и колко добри мотори с Турбо правят. Направо са върха....на купчината в дупката на селския клозет!
  • #64
    8 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Под най-ефективен се има в предвид, че за мощността/въртящия момент който отработва, използва най-малко количество гориво!Но това акъла на 15г фен на Шембенце и ***, не мое да го асимилира. Няма значение ЯпоноКитайските *** (работят на говн@) каква моюност вадят, защото за нея горят 3 пъти повече гориво, и по литър масло на 100км....
  • #63
    11 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    абе не мога да разбера,колко проЗди тапири сте това жълтите ***...?!Някой от вас плиткочели ***, карал ли е въпросния 1.6 с 160кс...Виждате ли че въртяшия му момент е на 7000 об/м, а мощостта на 7600. Този двигател е мъртъв по 5000. Тръгва като 1.2/55 коня, и е такъв до към 4500. Ама нали сте големи разбирачи, шото Тате прай секи ден Тъпотата пред входо, и сте се нагледалЕ на високи технологии. ***, ***, та вдлъбнат!!!
  • #62
    6 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Посочи един двигател от актиалните модели на Тойота с директно впръскване. Трудна работа. Шшшшшшшт!