IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

GM постави абсолютен рекорд - произведе своя 500-милионен автомобил

Събитието бе отбелязано в завода на Opel в Рюселсхайм

GM постави абсолютен рекорд - произведе своя 500-милионен автомобил

С абсолютен рекорд в автомобилната индустрия се похвали американският концерн General Motors, който през тази седмица произведе своя 500-милионен автомобил.

Юбилейната машина на основаната през 1908 година компания е Opel Zafira. Моделът слезе от поточната линия на завода в Рюселсхайм и бе предоставен като подарък на дългогодишен клиент на германската марка.
GM постави абсолютен рекорд - произведе своя 500-милионен автомобил
Щастливката и нейната юбилейна Zafira. Снимка: Opel

Едновременно с празненствата в Рюселсхайм американският концерн отбеляза събитието и в производствените си съоръжения в Северна и Южна Америка, Азия, Африка и Китай.

Американският концерн е основан през 1908 година, а през 1929 закупува марката Opel. GM може да се похвали с богата история, като десетилетия наред бе най-голямата автомобилна компания в света. Създател е на първия в света V8 двигател, на първата автоматична трансмисия, на първите манекени за краш-тестове и на първите въздушни възглавници в серийно произвеждан автомобил, добавят от компанията.
 

Тагове: general motors
0 от 500