IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

GM постави абсолютен рекорд - произведе своя 500-милионен автомобил

Събитието бе отбелязано в завода на Opel в Рюселсхайм

GM постави абсолютен рекорд - произведе своя 500-милионен автомобил

С абсолютен рекорд в автомобилната индустрия се похвали американският концерн General Motors, който през тази седмица произведе своя 500-милионен автомобил.

Юбилейната машина на основаната през 1908 година компания е Opel Zafira. Моделът слезе от поточната линия на завода в Рюселсхайм и бе предоставен като подарък на дългогодишен клиент на германската марка.
GM постави абсолютен рекорд - произведе своя 500-милионен автомобил
Щастливката и нейната юбилейна Zafira. Снимка: Opel

Едновременно с празненствата в Рюселсхайм американският концерн отбеляза събитието и в производствените си съоръжения в Северна и Южна Америка, Азия, Африка и Китай.

Американският концерн е основан през 1908 година, а през 1929 закупува марката Opel. GM може да се похвали с богата история, като десетилетия наред бе най-голямата автомобилна компания в света. Създател е на първия в света V8 двигател, на първата автоматична трансмисия, на първите манекени за краш-тестове и на първите въздушни възглавници в серийно произвеждан автомобил, добавят от компанията.
 

Тагове: general motors
0 от 500
  • #14
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    E, не знам, аз нямам кой знае колко негативни наблюдения от Вектрата. Мога да я похваля. Сега карам Легаси и това е най-добрата кола, която някога съм притежавал. Поне на мен ми пасва идеално на нуждите. Виж, познавам хора със всякакви коли и всеки има какво да се оплаче. Само собствениците на БМВ са без никакви проблеми по моя статистика :D Te никога не закъсват, нищо не им се чупи всичко им е тип-топ :D
  • #13
    1 rate up comment 9 rate down comment
    .!. ( преди 8 години )
    А стига с тия опели нема по скапани коли от тези.Разбирам да ми хвалите някое бмв или мекр ама сте смешни с тези *** от опел.Никакви постижения нямат и не са имали никога да не говорим победи в някакъв автомобилен спорт.Единствено са известни с гниенето си с друго не съм чул.
  • #12
    5 rate up comment 3 rate down comment
    На Вагинер дедото ( преди 8 години )
    Деца от мен да знаете: реното всичко може да произвежда - даже и клечки за зъби, ама една свестна кола не може да събере вече 15години! И не Гон-мон ами и дедо Господ да слезе не може го оправи !
  • #11
    10 rate up comment 3 rate down comment
    Фетз ( преди 8 години )
    Бивш собственик на Клио модел 2008 съм, закупено чисто ново, на 7-мия месец си пролича, че колата не става за нищо. Опел са много над Рено в качеството и надеждността. Заменихме Клиото с Вектра на 1 година, няма база за сравнение. Вектрата смених 2011 г с А4 Авант на 3 години, и дори Аудито се оказа по-голям *** от Вектрата. Никога повече Ауди, никога!!! Сега Опела го кара мой познат и колата си е в пълна изправност без проблеми.
  • #10
    8 rate up comment 2 rate down comment
    24 ( преди 8 години )
    Това, че Опел е част от GM означава само това и нищо повече. Отдела по развойна дейност в Рюселсхайм разработва всички основни възли и платформи, много от които се ползват от други марки на GM. Досега съм имал два опела - Вектра и Зафира и никога не са ме предавали. Следващата ми кола също ще е Опел.Относно спора Опел - Рено просто отидете в сервизите където побеляват косите на майсторите и чуйте всеизвествата Фраза "Рено, Пежо и св..ки не правим.
  • #9
    5 rate up comment 0 rate down comment
    .!. ( преди 8 години )
    През 1902 г., Леон Левавасор получава патент за лек, но доста мощен бензинов V8 двигател с инжекцион.Дотука с тва кой е измислил V8 двигателя.
  • #8
    2 rate up comment 0 rate down comment
    .!. ( преди 8 години )
    А стига лъжи а!: In 1902, L
  • #7
    2 rate up comment 0 rate down comment
    .!. ( преди 8 години )
    А стига лъжи а!: In 1902, L
  • #6
    9 rate up comment 4 rate down comment
    Джорко реното ( преди 8 години )
    Като излъган техен клиент закупил чисто ново рено меган от 2008 година, казвам: Никога вече рено!!! Рядко надценена марка, бълваща лоша продукция, бъкана от какви ли не дефекти! Това е псведо френска марка защото основните и заводи са в Мароко и Турция! Много са далеч дори от дачия по надежност!
  • #5
    5 rate up comment 10 rate down comment
    Angry Chair ( преди 8 години )
    Като излъган техен клиент закупил чисто нова Опел Зафира версия Космо от 2008 година, казвам: Никога повече Опел!!! Рядко надценена марка, бълваща лоша продукция! Това е псведо немска марка! Много са далеч от истинските немски марки!