IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Характеристиките на европейския Mustang

Спортният модел на Ford ще се предлага с два бензинови мотора

Характеристиките на европейския Mustang

С два бензинови двигателя ще се предлага в Европа новото поколение Ford Mustang, става ясно от разкритите днес технически характеристики на модела.
Характеристиките на европейския Mustang
Европейският Mustang

"Най-бързо ускоряващият масово произвеждан модел на Ford за Европа", както от компанията анонсират американската икона, ще може да се поръчва с 5,0-литровия V8 мотор, развиващ 421 к.с. и 530 Нм. Агрегатът е атмосферен, куплира се с ръчна кутия с 6 степени и ускорява от място до 100 км/час за 4,8 сек. Средният разход на гориво е 13,5 л/100 км.

По-слабият, но по-модерен и по-икономичен мотор има обем от 2,3 литра. Агрегатът с четири цилиндъра е от серията EcoBoost, разполага с турбо и развива 317 к.с. и 432 Нм. С този двигател новият Mustang достига 100 км/час за 5,8 секунди и изразходва средно 8,0 л/100 км, сочат данните.
Характеристиките на европейския Mustang
Данните се отнасят за версията купе с ръчна кутия

Всички версии на модела за Европа ще разполагат стандартно с пакет Performance, доставящ по-мощни спирачки и оптимизирана охладителна система на мотора. За шофьора ще бъдат налични четири режима на управление - Normal, Sport+, Track и Snow/Wet, които се активират от бутон в купето. Срещу доплащане ще се предлага система за бърз старт.

В оборудването влизат още HID челни светлини, 19-инчови джанти, заден дифузьор, климатроник с две зони, система SYNC и др. Европейският Mustang ще бъде наличен като купе и кабриолет, с ръчна или автоматична кутия.

Първите доставки на модела ще бъдат осъществени през юли, като във Ford Europe вече са получили над 2200 предварителни поръчки.

Снимки: Ford

Още по темата:
Първата партида Ford Mustang се разграби за 30 секунди
Най-големият фен на Mustang в Европа
Mustang пристигна в Париж
Защо Ford Mustang е легенда

 

 

 

Тагове: ford mustang
0 от 500
  • #9
    5 rate up comment 14 rate down comment
    нововнос ( преди 9 години )
    И къде точно в западна Европа ще се кара това незавиващо, тромаво нещо? Може би из тесните градски улички на старите европейски градове?
  • #8
    6 rate up comment 2 rate down comment
    евро-г?й ( преди 9 години )
    Колата е трепач. това е единственият Форд, който бих си купил. Кола-легенда. Цената от 35 000 евро за по-слабата версия е перфектна. Просто без конглокенция за това, което предлагат. Имам само една забележка и то към екстрите. Бих си е взел, но автомат. Да, но автомата е с 2000 евро по-скъп и с 2 сек, по-бавен от ръчката и с около 2 л. харчи повече. това е за слабата версия. При 8-мака автоматика е по-бърз и икономичен. Май евро-г?йците пак ни клатят без вазелин...
  • #7
    12 rate up comment 0 rate down comment
    Йори ( преди 9 години )
    Красива е. Агресивна, мускулеста и напрегната визия. Може да отстъпва по много технически показатели на европейски и японски "спортисти", но буди симпатии с невероятната си история и дух. Такава кола не се купува с разум, а със сърце.
  • #6
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Automotive ( преди 9 години )
    @качОколо 70000 лв ще му е стартовата цена.
  • #5
    3 rate up comment 1 rate down comment
    кач ( преди 9 години )
    кач пара, /колко струва тука тая кола?
  • #4
    8 rate up comment 3 rate down comment
    циганин ( преди 9 години )
    това е хххкаруца, бе бате, виж , че има кон отпред
  • #3
    10 rate up comment 12 rate down comment
    Селтак Американски ( преди 9 години )
    Каква е тая кола, дето друса като каруца, а не може да събере дори 5 щайги с домати в багажника!
  • #2
    31 rate up comment 3 rate down comment
    до: първия ( преди 9 години )
    Нещо бъркаш. Американците никога не са почвали да харесват малките и икономични коли. Никога, няма и да започнат! Икономическата ситуация и цените, може да ги принудят да карат такива, но това не значи, че ги харесват.Безмисленият монстер е кола на няколко поколения американци. Кола символ на свободата да яхнеш мустанга и да се движиш свободно от единия до другия бряг по шосе 66. Да, тази кола вероятно е безсмислена за повечето европейци, които карат предимно Поло, Фиеста и Гоуф и др. подобни
  • #1
    8 rate up comment 30 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Кошник!