IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Това е шестото поколение Transporter

Бусът на Volkswagen е станал далеч по-комфортен, цените му стартират от 23 035 евро

Това е шестото поколение Transporter

Новото поколение на популярния бус Transporter представи подразделението за лекотоварни автомобили на германския производител Volkswagen.
Това е шестото поколение Transporter
Шестата генерация на модела, известна под името T6, залага на еволюционен дизайн, като е лесно разпознаваема. Екстериорният дизайн демонстрира леки стилистични новости, сред които различни фарове и решетка, броня с по-големи отвори за въздух, нов заден капак с интегриран спойлер и др.

По-сериозни са промените в интериора, който залага на материали с по-високо качество, ново табло и конзола, редица хромирани елементи и множество нови системи. Сред технологиите присъства инфо-система с 6,33-инчов дисплей, позната от леките автомобили Volkswagen. Тя разполага с чувствителен на допир екран, оборудван със сензори, които разпознават движение. Благодарение на това водачът или спътникът до него трябва само да приближат ръката си до дисплея, за да "повикат" някое от менютата.

Относно технологиите за безопасност, новият Volkswagen Transporter предлага адаптивен автопилот, автоматични къси/дълги светлини, автоматична спирачка при движение с ниска скорост, система за следене лентата на движение и др. Моделът може да бъде оборудван и с адаптивно шаси.
Това е шестото поколение Transporter
Двигателната гама на модела, който е изграден на платформата на старата генерация Transporter, предлага новото поколение TDI двигатели, както и един бензинов мотор. Дизеловите предложения са с обем 2,0 литра и генерират 84, 102, 150 и 204 к.с. Бензиновият мотор е 2,0-литров, като може да бъде поръчан със 150 или 204 к.с.

Налични са и предлаганите при предишното поколение система 4MOTION и трансмисия DSG.
Това е шестото поколение Transporter
За да отбележи дебюта на новия Transporter, германската компания Volkswagen ще пусне специална версия на модела. Тя носи името Generation SIX и е изработена на базата на модела Multivan Comfortline. Специалният T6 разполага с LED светлини, затъмнени прозорци, допълнителни хромирани елементи, тапицерия от алкантара и др. Клиентите на този модел могат да поръчат двуцветна каросерия и джанти с ретро дизайн.

Продажбите на Volkswagen T6 ще бъдат факт преди края на този месец. Цените в Германия започват от 23 035 евро.

Снимки: Volkswagen


0 от 500
  • #4
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Дано са го оправили 6-тото поколение, че 4-тото и 5-тото са трагедия 4-тото най-вече с корозия и много проблеми по окачване, двигател и трансмисия, а 5-тото най-вече с електрониката и многото бъгове. Не, че оправиха проблемите на 4-тото поколение, а дори и ги разшириха. Лично аз най-здравите бусове, които съм карал са Т1,2 и 3. От там насетне са пълен ***. И то *** на доста солена цена. На Т5 седалките са пълна отврат. Учудих се, че са ги направили малки, твърди и много неудобни.
  • #3
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Защо фаровете на всички вагени са еднакви?
  • #2
    11 rate up comment 16 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Автономен боклукчийски контейнер!Браво , бизнеса на производителите на външните тоалетни неспирно се разраства!
  • #1
    15 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Ами той като седмото, а вероятно и като осмото поколение изглежда.