IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Seat Leon X-Perience дебютира в България

Най-новият модел на испанската марка има стартова цена от 44 542 лв.

Seat Leon X-Perience дебютира в България

Най-новият модел на Seat е вече официално в България. Премиерата на Leon X-Perience се състоя на специално събитие в софийския шоурум на испанската марка.
Seat Leon X-Perience дебютира в България
Панайотис Коломвос, търговски мениджър на SEAT България. Снимка: Automedia.bg

Първият модел с висока проходимост на Seat, както беше анонсиран по време на представянето Leon X-Perience, се появи за първи път пред публика по време на автосалона в Париж миналата есен. Моделът вече е наличен на нашия пазар, като до средата на април ще се предлага на промоционални цени, започващи от 44 542 лв. с ДДС.

Срещу тази сума компанията предлага най-слабия мотор - 1.6 TDI със 110 к.с., който обаче е дизелов и разполага със система за задвижване на четирите колела. Новият Leon X-Perience може да бъде оборудван с още един дизелов мотор - 2.0 TDI със 184 к.с., както и с един бензинов. Той има обем от 1,8 литра и генерира 180 к.с.

Според официалните данни по-слабата дизелова модификация има средно потребление на гориво от 4,7 л/100 км. Дизелът със 184 к.с. изразходва с 0,2 литра повече, а средният разход на бензиновия модел е 6,5 л/100 км.

В Seat възлагат огромни надежди на новия проходим автомобил. Той е най-новата версия на последното поколение на модела Leon, който е основен виновник за измъкването на испанската марка от кризата. В продължение на няколко години Seat работеше на загуба, а продажбите спадаха. След излизането на Leon, който използва базата на последния VW Golf, марката буквално възкръсна, записвайки две последователни години на увеличаващи се продажби. През 2014 година реализациите на Leon скочиха с цели 50%, като заслуга затова имат и новите модификации на модела, сред които ST, Cupra, ST Cupra и най-новия X-Perience.

"Leon е толкова успешен, че за първи път в историята на Seat изпревари по продажби бестселъра Ibiza", съобщиха при премиерата от българското представителство на марката.

След Leon X-Perience испанската марка ще пусне на пазара още един 4х4 автомобил. Той ще бъде кросовър, като премиерата му трябва да се състои догодина.

Тагове: seat leon x-perience
0 от 500
  • #9
    8 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Купувай народе! Взимай докато не са свършили!Как се намират балъци като вас, които да мечтаят за тия второразрявдни гоуфуве не знам. А още по лошо е че 60 хиляди лева ви се струва добра оферта за тоя канцерогенен тракаталник ...
  • #8
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    http://***.seat.de/content/de/brand/de/models/leon/modellvarianten/st/leon-st-4drive.html не знам ти как разбираш "ab 24290EUR" но цените на 4х4 започват от 48 хиляди лева в Германия и то за нормалното комби а не Х-пириънс! Тук същото 1.6TDI 4х4 е 37 хиляди лева.
  • #7
    2 rate up comment 7 rate down comment
    Промоция ??? ( преди 8 години )
    Промоционални цени, започващи от 44 542 лв .......................тези хора не познават Парите ;).....в Дойчланд цената на СЪЩИА СЕат 1.6 Д , 4Х4 започва от 17600 ЕВРО...за ПЪРВО Качество - Произведено за Германия !за това Никой не купува СЕАТ
  • #6
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Братът близнак Шкода Октавия има много добри промоции в момента и за 46 хиляди можеш да си купиш 2.0 TDI 4х4 с ръчни скорости и много екстри (ниво на оборудване Едишън). Или 41 хиляди ако не ти трябва 4х4. Това вече е без аналог. Лично на мен Сеата повече ми харесва и е по-къс от Шкодата с 15см. но цената не е конглокентна и не предлагат пълната гама двигатели на българския пазар.
  • #5
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    За цената е без аналог. Корола с 1.4 дизелов двигател 90к.с. с предно предаване е 42000лв. Тук имаш 110к.с. и 4Х4 за 44500лв. плюс много по.добър дизайн.
  • #4
    6 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Аз съм разочарован защото в България не се предлага нито Leon ST нито X-Perience със 2.0 TDI 150к.с. 4х4 и ръчни скорости. По някаква причина ограничават избора само до 1.6 и 2.0 184к.с. задължително автоматик.
  • #3
    14 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    6.5 e za benzina...
  • #2
    4 rate up comment 20 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    6.5/100 разхода на дизел,... !!!! ле ле, все едно сме в началото на 90-те.
  • #1
    19 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Правих тест драйв с леона 4х4 110 к.с.Колата е мнго добра.добро пътно поведение,добре обезшумена,но този двигател тди 110 к.с. е слаб.Вмомента само този е наличен за тест драйв.В салона имаше и с 184 к.с. и вече беше продаден.Багажника е доста голям и може да се конфигурриа на две нива и прави равен под.Цената е относително добра-52900 за тди 184 к.с.Но аз лично бих си взел комби,което не е 4х4.Моделът е с 170 мм просвет.