IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Subaru напомпа BRZ до 300 к.с.

Концептуалната версия е дело на STI Performance

Subaru напомпа BRZ до 300 к.с.

Subaru показа на автосалона в Ню Йорк прототип на купето BRZ, дело на подразделението STI Performance. Автомобилът е с агресивна аеродинамика, като се задвижва от двигателя на състезателното BRZ GT300, участващо в японския шампионат Super GT.
Subaru напомпа BRZ до 300 к.с.
Снимка: Ройтерс

Под капака на „напомпаното” купе е поставен 2,0-литров бензинов турбомотор – боксер, чиято мощност е около 300 к.с., а максималният въртящ момент достига 447 Нм. Автомобилът разполага с пълен аеродинамичен комплект, включително антикрило, допълнителни престилки и разширени калници. Окачването му също е пистово, както и повечето детайли на шасито.

Засега от Subaru се въздържат от отговор на въпроса дали подобна машина ще се появи в серийно производство, като твърдят, че с модела искат да демонстрират техническите възможности на подразделението STI. В компанията обаче не крият, че имат желание да увеличат присъствието си на пазар в САЩ, като един от начините е да предложат повече модели от линията STI.

Серийното купе Subaru BRZ, както и неговите близнаци – Toyota GT86 в Европа или Scion FR-S в САЩ, се оборудват с 2,0-литров боксер с мощност 200 к.с. Цените на модела стартират от 25 600 щатски долара.

Тагове: subaru brz subaru sti
0 от 500
  • #25
    2 rate up comment 2 rate down comment
    споко ( преди 9 години )
    Ще разбереш като излезе....
  • #24
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    ВАГончик, пак ти го сложиха до сливиците! Как мож да си такъв мазохист не знам. Пусни в търсачката:BRZ GT300виж от кога го има този модел и колко много снимки и видеота и инфо има за него. На състезания също участва.Хайде сега пусни името на Хюндая:RM15и виж за какво става на въпрос!Едното е доказал се модел, а другото експериментален. Толкова ли ти е трудно да вденеш! С нетърпение очаквам да кажеш как и с какво експерименталния Хюндай превъзхожда в пъти BRZ GT300!Ти си на ход!
  • #23
    2 rate up comment 4 rate down comment
    до: льольото под мен ( преди 9 години )
    Какво си искал да кажеш си го казал:при хюндаи в момента е Алберт Биерман които е работил върху доста модели на BMW Mpower и като имаме на в предвид че има пръст и върху това зверче можеш да си сигурен че превъзхожда това субаро в пъти... Веднъж *** пишеш едно,а после разчиташ някой да не помни,какво си лъгал.Е не всички са толкова глупави,като теб и да ти повярват на поредната глупост.Все пак кажи Хюндая в какво превъзхожда Субаруто в пъти!Хайде спри с локумите и застани зад думите си!
  • #22
    2 rate up comment 3 rate down comment
    или?? ( преди 9 години )
    Отворковци нали за момента само предполагаме,и двата модела не са на пазара и си коментираме.а на тебе експерте ше ти каа само да вземеш да се скриеш.те експертите са само при субаро и хонда , останалите в бранша праат коли по случка.казвам ти че този Биерман може да се окаже ключова фигура за изьизането на зверче като това от съседната статия
  • #21
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Суби ( преди 9 години )
    В съседната статия за Хюндай става въпрос за ЕКСПЕРИМЕНТАЛЕН модел на марката, а тук за реален,който се произвежда и евентуално предстои да го вкарат в серия.Явно трудно правиш разлика...
  • #20
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Льольото си ти бе ***! Били наели някой и хоп вече са големите спортисти. Ама теб май изобщо не те слуша главата! То, ако ставаше само с наемане на един специалист, повечето щяха да са спортисти, ама не са. Тая работа се прави от екип, а не от един човек. Екипа трябва години наред да е в нещата и да ги надгражда. Ти обаче от къде ли да ги знаеш тея работи, катоо нито обща култура имаш, нито разбираш нещо от коли. Чети си статиите и си мисли,че разбираш!
  • #19
    3 rate up comment 4 rate down comment
    пфъ ( преди 9 години )
    Може и 1000 коня,специално заради теб.слагат се толкова коне колкото може да се впрегнат еи японец,така стават нешата като по японските филми...
  • #18
    4 rate up comment 2 rate down comment
    еи г.и ( преди 9 години )
    Тоа па под мен посе.ко никоиси,ти какво разбираш от коли???алооо льольо...при хюндаи в момента е Алберт Биерман които е работил върху доста модели на BMW Mpower и като имаме на в предвид че има пръст и върху това зверче можеш да си сигурен че превъзхожда това субаро в пъти...
  • #17
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Значи да уточним, че тук се говори за най-слабата турбинирана версия на колата, а именно BRZ GT300.Погледнете за следващите нива с 350 к.с. и 450 к.с. за какви коли става на въпрос! При тегло 1150 кг. и 450 к.с., всеки може да се сети за какво говорим и то особено, когато конете са японски.
  • #16
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Тоя пък под мен с решил да сравнява Субару с ХуйДай! Въри се гръмни бе ***! Ти изобщо от коли нищо не разбираш, щом си решил да ги сравняваш.