IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW удвои производството на i8

За суперхибрида все още трябва да се чака над 4 месеца

BMW удвои производството на i8

Силното първоначално търсене на суперхибрида BMW i8 продължава и към днешна дата, съобщават от германската компания, която наскоро удвои производството на модела.
BMW удвои производството на i8
Снимка: BMW

От поточната линия на завода в Лайпциг вече слизат по 20 екземпляра на i8 всеки ден, но въпреки това желаещите да имат колата трябва да чакат над 4 месеца за доставка, уточни отговарящият за производството на компанията Харалд Крюгер.

При пазарната премиера на BMW i8 срокът за доставка бе цели 18 месеца, като още тогава от германската компания заявиха, че клиентът не бива да чака за колата си повече от 6 месеца. Както и, че ще предприемат светкавични действия, за да решат проблема.

От съобщението става ясно също така, че капацитетът на производство ще бъде постепенно увеличаван, тъй като търсенето на струващата 130 000 евро спортна кола продължава да расте.

Продажбите на BMW i8 за 2014 година възлизат на 1748 екземпляра, 555 от който на пазара в САЩ. Другият модел от новата екологична марка на BMW - i3, е реализирал 16052 продажби за миналата година.

Тагове: bmw i8
0 от 500
  • #6
    33 rate up comment 17 rate down comment
    Miro ( преди 9 години )
    Баси главуните .. защо да не си взема 1 Тесла С за по-малко пари с 5 седалки повече, по-бърза, по-сигурна и с 2 багажника lol
  • #5
    15 rate up comment 2 rate down comment
    Един там ( преди 9 години )
    В София от близо месец се търкаля една.Много е интересна.Убийствен звук.
  • #4
    17 rate up comment 0 rate down comment
    Н. Генов ( преди 9 години )
    Ако се има предвид с честен труд в нашата Родина, така е - няма да стане :)
  • #3
    14 rate up comment 14 rate down comment
    ДО БОБО ( преди 9 години )
    бобо, точно тези, които си изкарват парите с ЧЕСТЕН ТРУД, няма да могат да си го купят...
  • #2
    31 rate up comment 2 rate down comment
    Бобо ( преди 9 години )
    Спортен автомобил, за практични хора, които искат да бъдат различни. Достатъчно бърз за реалния свят и с ниските вредни емисии освен, че няма данъци и такси може да влиза навсякъде в големите градове без да плати и една стотинка. За справка има градове в Европа, където кола без Евро 4 не може да влезе. Няма Гоуф-ове на въглища. Хората, които биха си купили такава кола си изкарват парите с труд (гангстерите не им дреме за ел. хибриди). Отива си от тях до офиса на ток и после цял ден зареджа.
  • #1
    35 rate up comment 37 rate down comment
    RRE GT-R ( преди 9 години )
    Mnogo grozno! razpilian dizain,kato 4e li sa ia pravili ot razli4ni paneli i dizainerite ne sa se poznavali pomejdu si.