IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW удвои производството на i8

За суперхибрида все още трябва да се чака над 4 месеца

BMW удвои производството на i8

Силното първоначално търсене на суперхибрида BMW i8 продължава и към днешна дата, съобщават от германската компания, която наскоро удвои производството на модела.
BMW удвои производството на i8
Снимка: BMW

От поточната линия на завода в Лайпциг вече слизат по 20 екземпляра на i8 всеки ден, но въпреки това желаещите да имат колата трябва да чакат над 4 месеца за доставка, уточни отговарящият за производството на компанията Харалд Крюгер.

При пазарната премиера на BMW i8 срокът за доставка бе цели 18 месеца, като още тогава от германската компания заявиха, че клиентът не бива да чака за колата си повече от 6 месеца. Както и, че ще предприемат светкавични действия, за да решат проблема.

От съобщението става ясно също така, че капацитетът на производство ще бъде постепенно увеличаван, тъй като търсенето на струващата 130 000 евро спортна кола продължава да расте.

Продажбите на BMW i8 за 2014 година възлизат на 1748 екземпляра, 555 от който на пазара в САЩ. Другият модел от новата екологична марка на BMW - i3, е реализирал 16052 продажби за миналата година.

Тагове: bmw i8
0 от 500
  • #16
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Хибрида ( преди 9 години )
    Гроздето е кисело господа разбирачи от коли .
  • #15
    5 rate up comment 2 rate down comment
    i9 ( преди 9 години )
    Очаквам конглокенцията да са готови с отговор до 3-4 години(за Германците говоря другите са голем смех). И аз я видях колата страхтна е...
  • #14
    7 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Колата е меко казано недоразумение. Всеки може да се увери в това, като ако има ходене до Мюнхен се отбие до БМВ-Велт. Има е изложена и можете да се качите и разгледате спокойно. Направих го и останах крайно разочарован. Много е зле. Външно е някакъв миш-маш от стилове. Вътре е трагедия. Опита им да е направят, като совалка се е провалил тотално. Седалките са крайно неудобни и тесни. Това ми стига, за да не запиша тест-драйв. Искаше ми се да е нещо по-добро, но уви. Пълна трагедия.
  • #13
    8 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Даже и тези които им предоставиха безплатно хибридна технология ли?Не думай.
  • #12
    12 rate up comment 17 rate down comment
    или?? ( преди 9 години )
    за момента тази кола няма конcurент,това е въплащение на инженерната мисъл.Право в десетката са с i8.С този модел БМВ слагат в малкия си джоб всички.. :-$
  • #11
    14 rate up comment 10 rate down comment
    RRE_ ( преди 9 години )
    s dve dumi mi6leta moi grozna,bavna i po6la ko6ara za hora koito zadyljitelno iskat da bydat zabeliazani s lipsata si na vkus i stil. Tozi jenski kotlon e pove4e ot po6yl.Bega4kata za myje s benzin v kryvta e edna i pokazva stil i myjestvo i nai-vajnoto mi6leta moi byrzina!
  • #10
    20 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Прилича ми на нещо средно между дачия дъстер и индукционен котлон.Германско порно в дизайна по традиция.
  • #9
    18 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Много грозна германска каска чак отвращава,но това е специалитет на фашистите.
  • #8
    20 rate up comment 11 rate down comment
    cry ( преди 9 години )
    Нито красиво, нито спортно а пък за екологично ПРЕКАЛЕНО скъпо.
  • #7
    24 rate up comment 5 rate down comment
    Един там ( преди 9 години )
    до МироПа вземи си.Кой ти пречи.И ремарке закачи.