IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz обяви пускането на пикап

Моделът трябва да се появи на пазара през 2020 г.

Mercedes-Benz обяви пускането на пикап

Mercedes-Benz официално потвърди, че разработва първия пикап в своята история, като той трябва да се появи на пазара през 2020 г. От пресслужбата на концерна Daimler дори публикуваха официална скица на бъдещия си модел.
Mercedes-Benz обяви пускането на пикап
„Пикапът Mercedes-Benz ще се превърне във важна стъпка от програмата за развитие на компанията. Ще влезем в нов за нас сегмент с автомобил, който ще отговаря на характерните за марката изисквания – безопасност, комфорт и надеждност на двигателите”, отбеляза шефът на Daimler Дитер Цетче.

По негови думи разработка на пикапа е стартирала още преди няколко години. Предполага се, че новият модел ще бъде един от съвместните проекти на германския концерн с алианса Renaut-Nissan, като сътрудничеството между двата производителя ще продължи да се разширява.

Очакванията са пикапът на Mercedes-Benz да се конкурира с Ford Ranger, Toyota Hilux и Volkswagen Amarok. Основни пазари за него ще бъдат Австралия, Латинска Америка, ЮАР и няколко държави от Европа.

Снимка: Mercedes-Benz

0 от 500