IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Honda NSX хвърли ръкавица на Nissan GT-R

За място на дуела е избрана Северната дъга на Нюрбургринг

Honda NSX хвърли ръкавица на Nissan GT-R

С новото поколение NSX японската компания Honda ще се опита да постави рекорд на Северна дъга на пистата Нюрбургринг. Целта е да се подобрят постиженията на Nissan GT-R Nismo, съобщи представител на Honda, цитиран от изданието Motor.
Honda NSX хвърли ръкавицата на Nissan GT-R
В момента версията Nismo на GT-R изминава една обиколка за 7 минути и 8,69 секунди, докато постижението на базовата модификация на автомобила е 7 минути и 24,22 секунди. Абсолютен рекордьор сред серийните машини е Radical SR8 LM с неговите 6 минути и 48 секунди.

Серийната версия на Honda NSX бе представена на автосалона в Женева в началото на март. Същият автомобил, но в американския му вариант под марката Acura, дебютира на изложението в Детройт през януари.

За суперколата се знае само, че разчита на хибриден агрегат с мощност от около 550 к.с. В него влизат бензинов турбодвигател с 6 цилиндъра, 3 електромотора и 9-степенна роботизирана скоростна кутия с два съединителя.

Снимка: Automedia

 

Тагове: nissan gt-r honda nsx
0 от 500
  • #8
    46 rate up comment 18 rate down comment
    Годзила ( преди 9 години )
    Една Годзила, може да бъде победена, само от друга Годзила. Гонс-шефа на концерна Рено-Ниса е един *** книжен плъх счетоводител. Той мрази Годзила и спира проектите и развитието на този автомобил. Преди 3 год. го беше спрял от производство и беше заявил, че никога повече няма да се произвежда ГТ-Р. Добре, че са го убедили да си промени *** решение. Този човек по принцип дърпа повече чергата към Рендетата, а ако не са Нисан концерна да е глътнал много вода до сега. Вижте само продажбите.!
  • #7
    44 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Сигурен съм, че когато реално излезе колата в производство (според Evo uk някъде през 2016), ще е много сериозен автомобил, но е малко смешно да се сравнява с ГТ-Р-а, който като концепция вече ще е на 8 години (въпреки обновяванията които го държат на топ ниво платформата си е старичка и иска нова)
  • #6
    47 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Само обиколката им да не е като на тайп-р а колата която завъртя обиколката не беше такава каквато ще е в продажба
  • #5
    46 rate up comment 27 rate down comment
    Хе хе ( преди 9 години )
    Хундата първо да свали цената до тази на GT-R и тогава да "хвърля" ръкавици!
  • #4
    52 rate up comment 17 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Чакахме я години, гледахме прототипи, уж я пуснаха в продажба а дори не казват официално мощност ускорение и т.н. С това темпо преди следващата година не очаквам да излезе на писта да се състезава със споменатите коли. А след година те ще имат нови модели и да не се окаже че хондата не е на място.
  • #3
    55 rate up comment 28 rate down comment
    Пешо ( преди 9 години )
    МакКарън са много доволни от Хонда хаха2 месеца не могат да запалят двигателя, а в първото състезание повреда и 13 мястоДавайте Хонда справяте се добре
  • #2
    53 rate up comment 31 rate down comment
    Пешо ( преди 9 години )
    Първо да я запалят пък после да я пускат срещу Поршета, ферарита и Нисани
  • #1
    64 rate up comment 21 rate down comment
    бавареца ( преди 9 години )
    по-лесно ще е да хвърлят ръкавица на порше турбо и на ферари 458. особено на ферари - NSX вече ги ритаха по *** в продължение на поне 10г , да не кажа 20. ама да видим все пак.