IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

54 000 евро глоба за превишена скорост

Санкцията е наложена на шофьор във Финландия

54 000 евро глоба за превишена скорост

Над 54 000 евро трябва да плати милионерът Рейма Куисла, тъй като е превишил позволената максимална скорост на път във Финландия, съобщава Daily Mail.
Превишаваш скоростта с 23 км/час, глобяват те 54 000 евро
Снимка: Facebook / Reima Kuisla

Финландецът бил заловен да шофира своя автомобил със скорост 103 км/час при ограничение 80 км/час. Нарушението било извършено в края на февруари, а преди дни пристигнала и съответната глоба.

За изненада на Куисла актът сочел глоба от 54 024 евро. Причината за високата сума е законът във Финландия, който обвързва размера на глобата с дохода на провинилото се лице.

Обявеният доход на Рейма Куисла за 2014 година е 6 500 000 евро.

"Животът във Финландия е невъзможен за хората, които имат високи доходи или богатство. Обмислям да напусна страната", написа в своя профил във Facebook Рейма Куисла.

Платената от Куисла глоба обаче не е рекордна. През 2002 година висш служител на Nokia плати 116 000 евро, след като шофира своя мотоциклет Harley Davidson със 75 км/час при ограничение 50 км/час.

0 от 500
  • #6
    7 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    двама джигита са сложили минуси на тези под мен с които съм напълно съгласеннормално е джигитите да искат по ниски и мижави глоби за да се правят на състезатели идва вашето време говедапо яки глоби и наказания за такива *** които сте като маймуни които си играят с гранативземат ви се гранатите и си оставате само мймуни прости...
  • #5
    11 rate up comment 2 rate down comment
    съгласен ( преди 9 години )
    Не само глоби, съизмерни с доходите, а и отнемане на МПС-то с което е извършено нарушението при втори случай, а при трети случай ефективна присъда. Също така отнемане на книжката за определени периоди, а за системно нарушения отнемане пожизнено. Няма друга оправия. Само бой по каската и дълбоко бъркане в джоба, може да оправи родните джигити. Я вижте съседна Гърция! глобите са в хил. евро и ти смъкват номерата докато не платиш или те вкарват на топло, докато сумата не бъде платена.
  • #4
    15 rate up comment 2 rate down comment
    Съгласен ( преди 9 години )
    Точно така! За тоя дето работи за 360лв 50лв си е глоба, но за тоя дето получава няколко хиляди 50 лв не го плашат - да плаща 500. Тоя който кара като бог по тротоарите и паркира където си иска колата за 100 бона да плаща 5000лв. Само яки глоби ще ни оправят комплексарското поведение на пътя. Въпросът е колко хора още трябва да загинат, за да ни дойде акъла като на хората от по-северните страни.
  • #3
    21 rate up comment 2 rate down comment
    Алекс ( преди 9 години )
    Ей, анонимен 2, помисли малко преди да ръсиш глупости. Няма как да е по-справедливо и ефикасно. Ако глобят 100 евро милионера, няма да го заболи и ще продължи да нарушава. Докога? Докато премаже детето ти ли???
  • #2
    6 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Това е толкова ненормална работа, че нямам думи. Това се нарича дискриминация. Щом има повече пари, ще му искаме по-голямо парично наказание. Ако е по-красив, какво правим? Я да вземем да дискриминираме и автомобилите. Някоя жигула примерно има спирачен път 100-0 100м. Ес класата е 30м. ЗАщо обаче и за двата автомобила важи едно и също ограничение на пътя? Единия ще спре три пъти по-бързо. Единия ще се тресе и подскача на магистралата със 140км.ч. другия ще се движи спокойно.
  • #1
    3 rate up comment 8 rate down comment
    NIKO ( преди 9 години )
    A BOKO TIKVATA SE VIXRI PO PUTISTATA I NE BRUSEN MVR ZA SLIVA. VAVEDETO GO TOVA I V BG PA DA VIDIM TARIKATITE