IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Появи се достъпен електромобил с пробег от 1000 км

Компанията nanoFlowcell създаде по-малък брат на квантовата суперкола Quant F

Появи се достъпен електромобил с пробег от 1000 км

Компанията nanoFlowcell, която през миналата година привлече вниманието на посетителите на салона в Женева със своята задвижвана с електричество суперкола Quant F, представи своя нов проект. Това е купето Quantino, което е далеч по-достъпно като цена и може да се появи на пазара още догодина.
Появи се достъпен електромобил с пробег от 1000 км
Quantino

Спортната машина е получила същите агрегат и технологии, на които разчита и „баткото". Електричеството за двигателите се получава след химическа реакция между две йонни течности с различен заряд. Резервоарите за тях са по-компактни, което съответно води и до по-слаби технически характеристики.

Четирите електромотора на Quantino развиват мощност от само 136 к.с., което позволява на купето с 4 места да достигне максимална скорост от 200 км/ч. Далеч по-впечатляващ е фактът, че само с едно зареждане машината може да измине над 1000 км.
Появи се достъпен електромобил с пробег от 1000 км
Quantino

За разлика от Quant F агрегатът на Quantino работи с ток с по-ниско напрежение – 48 волта. В nanoFlowcell са убедени, че именно това решение ще позволи на модела им да получи сертификат за ползване по обществени пътища. Компанията обещава да завърши тестовете на електромобила още тази година. И да го пусне на пазара на достъпна цена.
Появи се достъпен електромобил с пробег от 1000 км
Quant F

Колкото до другата машина на компанията - Quant F, разполагаща с 1090 к.с., нейната пазарна премиера ще се състои след най-малко 2-3 години.

Снимки: Automedia.bg

Тагове: nanoflowcell quant f quantino
0 от 500
  • #5
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Who Cares ( преди 9 години )
    "Резервоарите за тях са по-компактни, което съответно води и до по-слаби технически характеристики."***Niakoi mozhe li da komentira gornoto, shtot za men e pylna bezsmislica.
  • #4
    0 rate up comment 1 rate down comment
    какво толко ( преди 9 години )
    е какво толкова видя в тесла???
  • #3
    0 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    "ток с по-ниско напрежение 48 волта"Хайде научете ги веднъж за винаги тези мерни единици.
  • #2
    13 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Батериите отдавна са контролирани от петролния бизнес. Опити за електромобили се правят от 30-тина години и ако не броим Тесла няма съществен напредъкТук сигурно също играят много пари в тази насока. Само ще се похвалят, че я има и до 2-3 години никой няма да помни, че я е имало тази кола (ако наистина е толкова добър заместител на петрола)
  • #1
    19 rate up comment 2 rate down comment
    питанка ( преди 9 години )
    Всичко изглежда супер, но се пораждат няколко въпроса. Каква ще е приблизително цената? Каква е тази йонна течност, която да отдава такова голямо количество енергия? Не се сещам за такава, а ако имаше открита, откривателя и щеше да получи Нобелова награда и батериите нямаше да са това, което са в момента. Освен всичко, ако предположим, че има такава течност, кой е произвежда, продава, зарежда и каква и е цената? Да не се окаже, че е по-изгодно да се кара с познатите до сега горива.