IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford запозна Европа със своята суперкола

Новият GT ще се появи на Стария континент през 2016 г.

Ford запозна Европа със своята суперкола

След като дебютира пред публика на автосалона в Детройт през януари, новият Ford GT „уважи” и най-голямото европейско изложение – това в Женева. Според предварителни данни суперколата ще се появи на пазара на Стария континент през 2016 г.
Ford запозна Европа със своята суперкола
Както и Ford Mustang, така и Ford GT е оборудван с двигател от семейството Ecoboost. Шестцилиндровият мотор с две турбини и специално разработена система за впръскване на горивото развива повече от 600 к.с., като работи в комбинация със 7-степенна механична скоростна кутия, чиито характеристики засега остават тайна.

Създателите на суперколата твърдят, че са постигнали сериозни резултати по отношение на намаляването на теглото, благодарение на използването на алуминий и въглеродни нишки. Самият Ford GT прави впечатление с отварящите се нагоре врати и с активния си заден спойлер.

Отличителни черти на аскетичния интериор са многофункционалния волан в стил „Формула 1”, цифровия приборен панел, който може да бъде конфигуриран по желание на водача, а също така и мултимедийната система Sync от последно поколение.

Интересното е, че седалките на автомобила са фиксирани за сметка на възможността за регулиране на кормилната колона и на педалите.

Снимки: Диян Пенев, Automedia.bg

Тагове: ford gt
0 от 500
  • #4
    15 rate up comment 7 rate down comment
    Дошо ( преди 9 години )
    Абе то все някой натрива носа на Ферари пък няма по-велика спортна марка от Ферари.И доколкото знам GT40 е разрабетен за FORD от английска фирма.
  • #3
    11 rate up comment 6 rate down comment
    бъчваря ( преди 9 години )
    Да не им се надява човек - 20016-та на пазара! Това го няма дори при Фокус или Мондео. Там подготовката продължава 2-3 години...
  • #2
    31 rate up comment 5 rate down comment
    Йори ( преди 9 години )
    Профан е първия коментирал и още как? Зад името GT лежи направо легендарна история, която е и филмирана отчасти даже. През 1963-та Енцо Ферари отказва да продаде компанията си на Хенри Форд II с думите, че Форд нямат спортен дух и не могат да правят спортни коли. Това амбицира Форд, които за по-малко от година правят FORD GT 40 и с него 4 години поред печелят най-престижното тогава състезание 24 часа на Льо Ман и натриват хубаво носа на Ферари, които са печелили там предните 6 години поред.
  • #1
    29 rate up comment 5 rate down comment
    До първия профан ( преди 9 години )
    Хубаво ще е да се запознаеш с историята на оригиналния GT и какви "главоболия" е причинил на супермарката Ферари. Може пък да разбереш каква глупост си написал.