IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Фетел показа бюджетно Ferrari с 670 к.с.

Италианската компания представи модела 488 GTB (Видео)

Фетел показа бюджетно Ferrari с 670 к.с.

Ferrari разкри новия си модел 488 GTB по време на специално събитие в Маранело, Италия. Спортния автомобил бе изпроводен на сцената лично от четирикратния световен шампион във Формула 1 Себастиан Фетел.
Фетел показа бюджетно Ferrari с 670 к.с.
Новият 488 GTB се явява наследник на 458 Italia, като е от серията "бюджетни" модели на Ferrari. Казано иначе, той използва не V12, а V8 мотор.

Агрегатът обаче се различава съществено от този на предшественика, вероятно защото 458 Italia отстъпва по динамика на далеч по-достъпни модели като Nissan GT-R.

Новият двигател е би-турбо и има обем от 3,9 литра. Мощността му е 670 к.с., или почти аналогична с показателя при флагманския модел на Lamborghini - Aventador. Максималният въртящ момент на 488 GTB също впечатлява - цели 760 Нм, налични още при 3000 об/мин.
Фетел показа бюджетно Ferrari с 670 к.с.
Новият турбо-двигател е съчетан с обновена версия на 7-степенния автомат с два съединителя, като подсигурява ускорение от място до 200 км/час за само 8,3 секунди. Спринтът 0-100 км/час отнема 3 секунди, а максималната скорост на движение достига 330 км/час. Постигнатият резултат за обиколка на домашната писта Фиорано е 1 мин. и 23 сек.

От Ferrari вече съобщиха, че средното потребление на гориво е 11,4 л/100 км, а вредните емисии на СО2 са 260 гр/км. Сухото тегло на автомобила е 1370 кг.
Фетел показа бюджетно Ferrari с 670 к.с.
Що се касае до дизайна на модела, той е заимстван както от 458 Italia, така и от флагмана LaFerrari.

Впечатление правят допълнителните отвори за въздух в предния капак, както и в задните калници. Задната част е получила LED светлини, напълно нова двойна изпускателната система и още един отвор за въздух, разположен централно.

Интериорът е доста близък до този на 458 Italia, като демонстрира различни централна конзола, уреди за управление, седалки, прибори на арматурното табло и др.
Фетел показа бюджетно Ferrari с 670 к.с.
Фетел показа бюджетно Ferrari с 670 к.с.
Официалната световна премиера на Ferrari 488 GTB ще се състои на 3-ти март в Женева, когато се очаква да бъдат съобщени и цените на модела.



Снимки и видео: Ferrari

Тагове: ferrari 488 gtb
0 от 500
  • #30
    1 rate up comment 2 rate down comment
    57 ( преди 9 години )
    Това Ферари по-грозно от Фетел бе. Язък.
  • #29
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Enzo ( преди 9 години )
    Става например ясно от горната статия, че съществува в действителността фигурата на "бюджетното" Феррари. Става ясно също, че лансирайки новия си модел, най-влиятелният производител на суперкари в Света, се е ръководел от една основна идея, а именно, че 458 Italia "отстъпвало", като динамика на някакъв Нисан... пък бил той и ГТ-Р. Що за идиотщини!!! Как може такива простотии да се пишат в уж някаква "медия"! Кой ги намери тия, че и им обясни, че могат да списват сайт за автомобили!!!
  • #28
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    а ЛаФерари нали миналата година обикаляше Северната отсечка. със заводски пилоти. да не се развали някъде по завоите а? защо не АФИШИРАХА рекордно време. и него ли го крият като аеродинамичните си подобрения а?
  • #27
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    на известанта "пилотска" писта лагуна сека - 2сек след макларънhttp://fastestlaps.com/tracks/laguna_seca.htmlалоо пилота. дето никога няма и да помирише 458. ще е късметлия да го види и на живо
  • #26
    3 rate up comment 1 rate down comment
    бавареца ( преди 9 години )
    gt-R излезна 2007ма година.ето и времена на японскак писта Цукуба - 2008ма нисан е по бързhttp://fastestlaps.com/tracks/tsukuba.htmlНа този сайт има много писти - може да се види как се справя 458 сравнено с макларан - и то "бюджетния" макларън MP4-12C , който е на подобна цена. навсякъде прочутата марка ферари яде здрав бой.
  • #25
    2 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Хаха, Годзилата прави за смях далече по-скъпия Европеец. За това се налага да вдигнат доста мощността за да не изглежда комично.
  • #24
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Един там ( преди 9 години )
    До JDM+Mercedes:Ми аз, на писта не съм карал, та нямам предпочитания :))) На младини събирах пари за едни глоксове по майсторско шофиране (май в Стара Загора бяха), ама не успях :) все идваше лятото и морето :))С Алфата съм правил няколко приятелски ластика и това са ми рацинг постоженията... :)))
  • #23
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    А да не говорим, че официалния наследник на 458 ще е друг модел,а не този. Трябва да се сложи някъв праг на интелигентност под статиите поне на марки като ферари, макларън и подобно, че иначе се пълни с "профански" изпълнения от баварец, аудинец и разни подобни псевдо разбирачи.
  • #22
    3 rate up comment 3 rate down comment
    до бавареца ( преди 9 години )
    Това, че от ферари не си афишират всички аеродинамички елеемнти с активна аеродинамика и ефекти, не значи, че нямат, а ти с твойте ограничени познания си пиши в темите за бмв-ца или подобни автомобили, които са на светлинни години от ферари. За макларън не ми драскай глупости, които си прочел в аутобилд или някоя подобна ***. Вземи чети техническа литература (ама не списания, пълни с драскания на тълкувания на журналисти) и може и да почнеш да проумяваш някой работи. До тогава се скрии и не лай
  • #21
    6 rate up comment 2 rate down comment
    до бавареца ( преди 9 години )
    Ферарито е 2009, а нисана е 2011-та За това, че едното е атмосферен, а другото е 4x4 с турбо. И да първите версии на нисана дори в Япония на писта падна от 458 пак с японски пилот, търси си в нета.Отделно порше 911 от 2009, Ауди R8, ламборгини лп 640, кое ли не всичките на писта са с по-слаби времена от ферарито, карано от същия пилот.И баварец, спри да се правиш на разбирач, защото се излагаш. И в f12 berlinetta има активна аеродинамика и в много други модели! А ти си пълен д*бил,ДОКАЗАНО!