IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ясни са двигателите на новото Audi A4

Моделът ще получи 9-степенен автоматик и две хибридни версии

Ясни са двигателите на новото Audi A4

Ясна е гамата от двигатели на новото поколение Audi A4, чиято премиера трябва да се състои през есента на изложението във Франкфурт. Испанското издание Мotor и холандското Аudiblog разпространиха данните за гамата, които са получили от анонимен източник, работещ в германската автомобилна компания.

Според информацията новото поколение на най-успешния модел на Audi ще получи широка гама дизелови и бензинови мотори, всички покриващи нормите на стандарта Евро 6. Интересна новост са 9-степенната автоматична кутия и двете хибридни версии.
Ясни са двигателите на новото Audi A4
Гамата от бензинови агрегати, общо 7, стартира с 1,4-литровия TFSI. Този мотор има система за изключване на два от цилиндрите си при ниско натоварване (COD), като генерира 125 к.с. и се съчетава с 6-степенна ръчна кутия.

Агрегатът ще бъде наличен и във версии със 150 к.с. или 180 к.с., като при тях ще може да се поставя опционалната 9-степенна кутия. По-мощният вариант също е оборудван със система COD.

Новост в гамата е хибридният модел, оборудван с комбинация от бензинов 2.0 TFSI двигател с 225 к.с. и електромотор, развиващ 35 к.с. Тази версия разполага с quattro задвижване и 9-степенна кутия.

Популярният 2.0 TFSI ще бъде наличен в две версии - с 225 к.с. и с 245 к.с. Първата се оборудва с 6-степенна ръчна кутия, докато по-мощната разполага с 9-степенна автоматична трансмисия S tronic и quattro.

Върховият двигател в гамата, поне при премиерата на модела, ще бъде 3.0 TFSI. Той генерира 272 к.с., има quattro система и S tronic трансмисия с 9 степени.
Ясни са двигателите на новото Audi A4
Дизеловите опции са 6, като стартират с компактния 1.6 TDI мотор със 120 к.с.

Популярният 2.0 TDI двигател ще се предлага във версии със 125, 150, 177, 190 и 220 к.с.

За всички версии, с изключение на най-мощната, е предвидена 9-степенната автоматична трансмисия S tronic. Моделите със 177 и 190 к.с. разполагат и със система quattro.

По-големият 3.0 TDI двигател ще бъде наличен с 218 или 260 к.с., като ще се оборудва стандартно с 9-степенната S tronic и quattro.

Голямата новост тук е дизел-електрическият хибрид e-tron със система e-quattro. Той обединява 2.0 TDI двигател (190 к.с.) и два електромотора с обща мощност 136 к.с. Трансмисията е 9-степенната S tronic.

Новото поколение Audi A4 трябва да бъде разкрито още в края на юни, а премиерата пред публика да се състои през септември във Франкфурт.

*Неофициални снимки на модела. Снимки: Аudiblog
 

Тагове: audi a4
0 от 500
  • #20
    0 rate up comment 0 rate down comment
    yaroslav_stanchev ( преди 9 години )
    Абе Фердо,хората са ти написали защо са ставали катастрофите с Ауди ТТ.Какво повече да ти обяснявам.*** не вдяваш особено.Карай си колата със 160 и пробвай да се правиш на рацер,да видим какво ще стане.То си има обяснение,което е официално.*** за такива като теб и Дошо щом е Ауди,значи е болкук.Никой не отрича за катастрофите и трагичните последици,както с ТТ така и с Ауди 5000.Дори след като се доказва,че вината не е в колите Ауди прави сервизна акция,но си понася последиците.
  • #19
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Дедо Фердо ( преди 9 години )
    ..че не обърнала внимание на надписа "do not try this at home" по време на репортажа.
  • #18
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Дедо Фердо ( преди 9 години )
    Хаха, да бе Ярославе, клиентите били виновни че карали бързо по магистрали със завои, пък то Алдито било правено да се кара бързо само по прав път. Пишело го даже в книжката, ама никой не я бил чел.. Виж се колко ти е акъла бе момче. А пък това за Алди 5000, викаш колата си била перфектна, ама понеже давали по телевизията нагласен тест че можела да ускорява сама и хората решили да пробват, пък една женица толкова са захласнала че прегазила детето си, ама не била виновна колата де, женицата била
  • #17
    4 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Абе Ауди оризарки все тая, вместо тия по добре една корейска количка да си вземе човек. Ако иска истиска кола, всеки нормален си купува БМВ или Мерцедес.
  • #16
    2 rate up comment 3 rate down comment
    yaroslav_stanchev ( преди 9 години )
    За Ауди 5000През 80-те са подадени оплаквания срещу Ауди. Причината е репортаж в предаването "60 минути" по телевизия CBS. Според него неведнъж автомобили Ауди 5000 с автоматична скоростна кутия започват да ускоряват от самосебе си, като се споменава и за смъртни случаи. Впоследствие се оказва, че това не е техническа грешка, а е грешка на шофьорите, които объркват *** на газта и спирачката. Въпреки че е доказано, че CBS манипулира репортажа, имиджът на Ауди е наранен за години напред
  • #15
    4 rate up comment 3 rate down comment
    yaroslav_stanchev ( преди 9 години )
    Да беше написал и защо са станали тези инциденти с ТТ.При опити за резки маневри със скорост около и над 180 км/ч.Пиши всичко,както си е,не само което ти изнася.А не заради скрит дефект за който фирмата е знаела,но не е казала,нали.
  • #14
    6 rate up comment 4 rate down comment
    Дедо Фердо ( преди 9 години )
    Ярославчо, Ауди имаха 5 жертви за първите няколко месеца след като пуснаха Ауди ТТ. Оказа се че задницата се отлепва при висока скорост. Оставки нямаше. Само клиентите трябваше да си платят ако не искат да се возят в излитащи кашони. Също така историята за масово внезапно ускорение на автомобили в щатите започва с Ауди 5000. Една майка дори беше премазала 5 годишния си син в гаража след като Аудито и решило да тръгне само. Така че хич не ми говори за Ауди, ВАГ и другите им там немски ковчези.
  • #13
    8 rate up comment 5 rate down comment
    yaroslav_stanchev ( преди 9 години )
    Дошо,стига ръси бисери под статиите за Ауди.Чети другата статия,в която пише защо шефа на Хонда напуска.Не на Ауди шефа подава оставка заради сервизните акции на милиони коли.Хонда отчита загуби,заради некадърните си шефове,довели фирмата до рекордни глоби заради укриване на дефекти в колите.Каква файда,че Хонда прави здрави двигатели,като сума ти народ се е изтрепал с колите им.И криха за катастрофите.Ауди ли са ти виновни за калпавите коли на Хонда???
  • #12
    12 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    а различаваш ли авенсис от корола ?
  • #11
    15 rate up comment 6 rate down comment
    a7 ( преди 9 години )
    Не съм сигурен, че мога да различа новите моделите на Ауди: А8, А6, А4. Само А7 малко се различава с нестандартната си форма. За Q3 и Q5 е същото положение. За мен това не е добра стратегия за визия... неможе всички модели да са едни и същи...., но хора всякакви.