IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Неубедителен старт на годината за Kia

През януари компанията регистрира спад от 2% при продажбите на глобалните пазари

Неубедителен старт на годината за Kia

След като приключи 2014 г. с ръст в продажбите от 5,9%, корейският автомобилен концерн Kia започна новата година неубедително. През януари глобалните продажби на корейския производител отбелязват спад с 2%, съобщават от компанията.
Неубедителен старт на годината за Kia
Cerato. Снимка: Kia

Общият брой продадени нови автомобили на марката в глобален мащаб възлиза на 212 327 броя, докато през първия месец на миналата година броят им е бил 216 606.

Положителен резултат през януари Kia отбелязва на родния си пазар, както и в САЩ. В Южна Корея продажбите са се увеличили с 8,2% спрямо същия месец на миналата година, а в САЩ ръстът е от 2,7%.

Най-голям спад е отбелязан в Китай - от -7,1%, като през месеца там са продадени 58 000 коли на марката. В Европа и на основните за марката пазари продажбите са намалели с 3,8 и 5,5 на сто съответно.

Най-големият за Kia пазар остава Китай. Следват САЩ с 42 003 продажби, Европа с 37 588 и Южна Корея с 36 802.

Бестселърът на марката за януари е представителят в С-сегмента Kia Cerato (известен още като Forte или К3 на някои пазари) с общо 34 435 продадени единици. Kia Rio (известен под името К2 в Китай) заема втора позиция с реализирани 24 205 броя, следван от компактния CUV Sportage с 29 432 броя. Четвъртото място е отредено за лимузината Optima с реализирани 15 348 единици. На 5-та позиция се подрежда Kia Sorento с регистрирани 13 358 продажби.

0 от 500
  • #7
    7 rate up comment 9 rate down comment
    бъчваря ( преди 9 години )
    Ауто Билд спряха да ги хвалят и почнаха да поставят моделите на КИА на последните места и ейговна резултата в Европа. И после казвайте, че АБ било списание без влияние. С влияние е и още как. И който си плаща там, има и продажби в Германия, а от там и в европа, защото на практика Европа зависи в голяма степен от пазара на автомобили в Германия и от мнението на германците за автомобилите.
  • #6
    8 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    RRE, трябва да се запишеш в НАТФИЗ, ще имаш голям успех като комик!КИА-та е автомобил от рода на Дачия - идеален а служебен и истинско бедствие като личен автомобил!Неслучайно и продават толкова малко - лидер отново е Фолксваген, хората избират качеството!
  • #5
    12 rate up comment 10 rate down comment
    RRE ( преди 9 години )
    E Kia ne e predvidena za bednite golfadjii deto si kupuvat kola i ia poddyrjat pri garajnia maistor.
  • #4
    13 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    7 годишната гаранция е всичко друго, но не и далавера! За 7 години поддръжка в официалните сервизи на марката ще дадеш пари за още една нова КИА!
  • #3
    20 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Бих карал нова КИА, но стандарта в България не позволява, а и обезсмисля закупуването на чисто нов автомобил. 30-40 000 лв. за нов автомобил са много тук, по-добре един 3-4 годишен автомобил на 50% от цената, те и без това Кийте са с по 7 год гаранция, демек взимаш на 3 години автомобил и имаш остатъчна гаранция по-голяма от на VW стандартната. Ей тва е далавера
  • #2
    10 rate up comment 14 rate down comment
    RRE ( преди 9 години )
    Tazi marka e premium sravnena s po6lite germanski folksvagen4eta ta dori audita.
  • #1
    9 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Ами само с лъскава външност, но слаби моторчета и никаква ходова част продажби не се правят.