IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Моделите на Lada преминават на Euro-6

До май месец руските автомобили за ЕС ще имат и датчици за налягането в гумите

Моделите на Lada преминават на Euro-6

Инженерите на АвтоВАЗ във Волжския автомобилен завод ще успеят да преработят моделите Granta, Kalina и 4X4 (известен зад граница като TAIGA 4X4), за да могат да отговарят на стандарта Euro-6, съобщава изданието CarScoope.ru.
Моделите на Lada преминават на Euro-6
В момента инженеринговата служба на най-големия руски производител усилено работи, за да може моделите да бъдат адаптирани към най-новите изисквания. Краят на този процес е предвиден за месец май, след което ще се възстановят доставките на автомобилите Lada за европейските държави.

В момента моделите на марката в Русия отговарят на стандарта Euro-4, докато тези за ЕС - на Euro-5. Освен това до май месец АвтоВАЗ ще трябва да оборудва и трите модела, изнасяни в ЕС, с датчици за отчитане на налягането в гумите. Без него от ноември миналата година е невъзможно да бъде регистрират нов автомобил в Европа. И именно той е причината продажбите на Lada в страните от ЕС да бъдат преустановени.

В Германия всъдеходът Taiga 4X4 струва 11 490 евро, седанът Granta стартира от 8300 евро, а комбито и хечбекът Kalina - от 8900 евро. Шефовете на АвтоВАЗ планират да увеличат двойно износа, който сега е 52 000 автомобила годишно. От тях 80% се купуват в Казахстан.

Снимка: АвтоВАЗ

Тагове: lada
0 от 500
  • #6
    29 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Изтънченият Бай *** вече в Лада не се вози, а глупавите европейци ги купуват и не се оплакват. Някой много бързо забравиха гладните години с Москвичите и ЗАЗ-ките, а Лада и Жигули бяха лукс и се чакаше за тях по 15 г. Ама то е така сегашните младежи, дето името без правописна грешка не могат да си напишат все в Мерцедеси и БМВ-та са ги правили...
  • #5
    18 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Най-добрите проходими и безотказни леки автомобили за екстремни условия.Класа в класа си!!!
  • #4
    22 rate up comment 5 rate down comment
    Никола ( преди 9 години )
    АвтоВАЗ е собственост на Рено и моделите като Гранта и Калина са базирани на Клио2 , както и тези на Дачия . Това са все ребрандирани Рена , така че дали Дачия или Лада все тая !
  • #3
    19 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Айде, айде, едно време все аудита и хонди сте карали, нали? Забравихте добрите стари жигули.
  • #2
    5 rate up comment 21 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Ми незнам кой би си купил лада пред дачиа например. Дачийте са с добрите двигатели на рено и са здрави, гадни и непретенциозни. Ама ся една дачия е около 12-13 000 лв пък тия некъв лукс ли са за 16 000?Преди около 15 години гледах на изложение новата тогава лада калина - отворих вратата, за да видя вътре как е и изпаднаха праговете и едно уплътнение... затворих вратата и продължих, с надеждата да не са ми видели, че цели 2 лева щяха да ми вземат сигурно за ремонт с капчица. руска му работа
  • #1
    8 rate up comment 19 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    До тогава няма да има Русия или Европа :)