IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Моделите на Lada преминават на Euro-6

До май месец руските автомобили за ЕС ще имат и датчици за налягането в гумите

Моделите на Lada преминават на Euro-6

Инженерите на АвтоВАЗ във Волжския автомобилен завод ще успеят да преработят моделите Granta, Kalina и 4X4 (известен зад граница като TAIGA 4X4), за да могат да отговарят на стандарта Euro-6, съобщава изданието CarScoope.ru.
Моделите на Lada преминават на Euro-6
В момента инженеринговата служба на най-големия руски производител усилено работи, за да може моделите да бъдат адаптирани към най-новите изисквания. Краят на този процес е предвиден за месец май, след което ще се възстановят доставките на автомобилите Lada за европейските държави.

В момента моделите на марката в Русия отговарят на стандарта Euro-4, докато тези за ЕС - на Euro-5. Освен това до май месец АвтоВАЗ ще трябва да оборудва и трите модела, изнасяни в ЕС, с датчици за отчитане на налягането в гумите. Без него от ноември миналата година е невъзможно да бъде регистрират нов автомобил в Европа. И именно той е причината продажбите на Lada в страните от ЕС да бъдат преустановени.

В Германия всъдеходът Taiga 4X4 струва 11 490 евро, седанът Granta стартира от 8300 евро, а комбито и хечбекът Kalina - от 8900 евро. Шефовете на АвтоВАЗ планират да увеличат двойно износа, който сега е 52 000 автомобила годишно. От тях 80% се купуват в Казахстан.

Снимка: АвтоВАЗ

Тагове: lada
0 от 500
  • #16
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Пак казвам,задължителна е системата TPMS, а не датчиците на джантите.
  • #15
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Не разбирам защо има хора които плюят!! Има избор от коли и марки 100 всеки избира каквото си иска.Как купуваме дачия и пазара е залят?!Това е същото тия Румънци и бозата от нас я купуват а коли правят.
  • #14
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Това какво означава?"From November 1, 2014, all new passenger cars sold in the European Union must be equipped with TPMS"Кой тип вече може и да зависи от производителя
  • #13
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Датчиците не са задължителни,колега.Затова ви питах за закон.Ето какво гласиСамият регламент на ЕО не определя дали TPMS системата трябва да бъде активна (с отделен сензор за налягане във всяка гума) или пасивна (базирана на интерпретацията на данните от ABS системата на автомобила относно промяната в скоростта на въртене на гумата). Най-важното е системата да отговаря на изискванията на Регламента на ЕО, а производителите на автомобили могат да вземат решение точно каква система да използват
  • #12
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Колега датчиците за налягане в гумите са задължителни за всички нови автомобили в ЕС от 1 ноември 2014г. АBS и ESP отдавна са задължителни...Материали има в нета
  • #11
    2 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Европейците купували Лади? Кои са тези европейци? Украйна, Беларус, Литва или и там са ги разкрили, що за коптори са. Какъв е процента на Лада в Европа, клонящ към безкрайност. Карали се преди 30г Жигули, Мускали и тн. Карайте си ги и сега, какъв е проблема, само не пишете колко са добри...
  • #10
    1 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Колеги,посочете закон който забранява продажбата на нови автомобили,без датчици за налягането в гумите!Да не говорите за ABS??
  • #9
    7 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Няма да забравя, преди няколко години на панаира в Пловдив изкарали една лада, измита, лъсната и уплътнението на прозореца провиснало като разкопчан жартиер!Бягай ги тея неможачи, пияни ***, една кола като хората не могат да сглобят!
  • #8
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    "Ама то е така сегашните младежи, дето името без правописна грешка не могат да си напишат все в Мерцедеси и БМВ-та са ги правили... "Може и там да са ги правили, на околовръсното!
  • #7
    30 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Бай *** е специалист! Може да поправя всеки ден BMW-то си от 1992 година, но за него хората, които дават пари за нови Лади са бунаци и простаци, които никога не са се качвали на автомобил!