IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Прототип на BMW в центъра на София

Замаскираната кола най-вероятно е новото поколение 7-Series

Прототип на BMW в центъра на София

Замаскиран прототип на бъдещ модел на BMW обикаля централните булеварди на София, става ясно от снимките на нашия колега Владимир Йорданов. Той е заснел автомобила преди минути в района на храм-паметника "Св. Александър Невски".
Прототип на BMW в центъра на София
"Маскираната кола разполага с камери и радари на предното стъкло, но това, което ми направи впечатление е, че се движеше много тихо", сподели очевидеца. Той също така уточни, че прототипът е бил следван от ескортиращо BMW X5, оборудвано с допълнителни камери и монитори, вероятно представляващи анализираща и измервателна техника.

Съдейки по кадрите, това най-вероятно е прототип на следващото поколение 7-Series, в чийто тестови маршрут е била вписана и България.
Прототип на BMW в центъра на София
За модела се спекулира, че ще демонстрира редица технологии от BMW i3 и i8, което обяснява безшумното му преминаване покрай нашия колега.

Следващата 7-Series, обозначена като G11, ще получи новата платформа OKL и редица компоненти от карбон, благодарение на което ще бъде с около 200 кг по-лека от настоящото поколение на колата.

Новости ще има и при двигателите, сред които ще се появят 2.0-литров бензинов турбо-мотор с 4 цилиндъра и 6.6-литров V12, познат от Rolls-Royce.

Очаква се, че премиерата на модела ще се състои на тазгодишното изложение във Франкфурт.

Снимки: Владимир Йорданов

Тагове: bmw 7-series
0 от 500
  • #13
    10 rate up comment 6 rate down comment
    До тоя под мен ( преди 9 години )
    Ей мн си ***
  • #12
    12 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Минава покрай Хондата на Дошо :-)
  • #11
    6 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Можеш да си купиш БМВ с такова фолио или допълнително да го облепиш преполагам. Един съсед в Мюнхен си купи такова оригинално облепено. И доста други съм виждал, но не мога да кажа дали са тестови или на частни собственици. Та съседа си поръча такова, защото често ходи в южна Италия от където е жена му, а там доста ги крадат лъскавите коли, особено, ако са с чужда регистрация. Тези облепените не ги ппали, защото много биели на очи. Албанци се занимавали с това и ги изнасяли за Албания колите.
  • #10
    25 rate up comment 3 rate down comment
    тТт ( преди 9 години )
    Нашите джамбази да не и пренабият VIN-a? :))
  • #9
    39 rate up comment 2 rate down comment
    TCH ( преди 9 години )
    Може да са изпробвали нова навигационна система....неуспешно!
  • #8
    54 rate up comment 3 rate down comment
    zoom in ( преди 9 години )
    Не знам за продажбите в БГ на 7-*** серия, но съм 100% сигурен, че България е на 1-во място по брой X6-ци на глава от населението.
  • #7
    8 rate up comment 7 rate down comment
    Верно ли? ( преди 9 години )
    Елате на почивка в България. Вашата кола е вече тукЕ...ати ***...е...асите
  • #6
    45 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    тестват колата по дупките. такива като нашите другаде няма!
  • #5
    37 rate up comment 2 rate down comment
    Станчев ( преди 9 години )
    Явно 7-*** серия се продава сравнително добре в България. Или пък има сериозни оплаквания по ходовата част и БМВ са решили да дойдат на място и да проверят за какво става дума...
  • #4
    39 rate up comment 2 rate down comment
    Дошо ( преди 9 години )
    "Маскираната кола разполага с камери и радари на предното стъкло, но това, което ми направи впечатление е, че се движеше много тихо", сподели очевидеца.Сигурно швабите са си рекли:- Абе я дай да го пробаме в София, там е е...ати лудницата да видим как ще се държи по ненормално тесни пренаселени с паркирали автомобили улици.