IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota остава №1 в света

С 10,23 млн. продажби през 2014 година японската компания запазва водещата си позиция пред VW и GM

Toyota остава №1 в света

Toyota Motor Corp. защити позицията си на най-голям производител на автомобили в света през 2014 г., реализирайки на пазарите 10,23 млн. нови автомобила, съобщава Automotive News Europe, цитирайки официална информация на японския автомобилен гигант.
Toyota остава №1 в света
Снимка: Ройтерс

Рекордният резултат на компанията, която за първи път преминава границата от 10 млн. продажби, представлява увеличение с 3 на сто спрямо продажбите през 2013 г. И надминава постижението на Volkswagen, която отчете продажби на 10,14 млн. автомобила. Американската General Motors заяви, че е продала 9,92 млн. коли през 2014 г.

За настоящата година обаче японците предвиждат спад от около 1% до 10,15 млн. коли, което може да разклати лидерската позиция на компанията, пише изданието. Основната причина затова е забавянето на продажбите на нови автомобили в Япония и на развиващите се пазари.

Освен това по време на автосалона в Детройт висш служител на Toyota коментира пред AFP, че автопроизводителят слага ударение на качеството на продажбите, вместо на количеството.

Toyota отне почти 80-годишното водачество на General Motors през 2008 г., но загуби първото място три години по-късно. Причината бе предизвиканото от земетресението и цунами бедствие, което намали производството и наруши доставките на автомобилните производители в страната.

Въпреки това през 2012 г. японската компания надмина отново конкурента си от Детройт, като през 2013-та също завърши на първа позиция пред GM и VW.

0 от 500
  • #83
    5 rate up comment 2 rate down comment
    И пак отговарям ( преди 9 години )
    Кралицата на Дания, кралят на Норвегия, принцът на Монако се возят в японски автомобили, но щом ти си казал че японците нямат "класа", сигурно ще да е така. Не че можеш дори дефиниция за "класа" да дадеш, ама нали е важното да се повтарят едни и същи безсмислици и пропагандни партенки..
  • #82
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 9 години )
    Шишарка, Голф е признат за най-добър автомобил единствено от няколко авто-журналиста от япония, амрика и европа. Похапнали, попийнали за сметка на ВАГ и после гласували "по съвест", знаем как стават тези неща - АДАК дадоха нагледен пример. Най-добър автомобил е този за когото са гласували с портфейлите си най-много клиенти и това безспорно е Тойота. Апропо, Тойота като марка води ФВ с около милион и половина продажби годишно.
  • #81
    10 rate up comment 0 rate down comment
    Дифорс Валвматиков ( преди 9 години )
    Тойота като марка (не като концерн) са първи повече от 10 години, а вероятно ще останат така и още дълго време, въпреки възможността VW Group да станат концерна с най-много продажби скоро. Що се отнася до сервизните акции ще опитам да ви го обясня просто - ако бяха нещо лошо продажбите щяха да спаднат, а не да се увеличат с около 30% последните 3-4 години. Време е вече да разберете, че сервизните акции са В ПОЛЗА НА КЛИЕНТИТЕ И ВОДЯТ ДО ЛОЯЛНОСТ и може би са търсен PR ефект!
  • #80
    2 rate up comment 7 rate down comment
    shisharkov ( преди 9 години )
    Golf беше признат за най-добър автомобил от японци, американци и европейци, та кой е най-добрият автомобил и производител признат от цял свят!Стига ви толкова за днес, скоро пак ще ви зарадвам с присъствието си :-)
  • #79
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    to i pepsi kola kato vagenite ot 40 godini se opitva da stane nomer 1 ama horata prez cqloto vreme si piqt coca koli4kata i gi boli fara za pepsi i za vagenite
  • #78
    21 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Една година мъка за комплексираните фенчета на Ваг. Ами ако и догодина японците са все така първи? И по нататък също? Че вии ще остареете със злобата си бре ..
  • #77
    18 rate up comment 4 rate down comment
    ka52alligator ( преди 9 години )
    Браво на "Тойота корпорейшън" Японска дисциплина
  • #76
    12 rate up comment 2 rate down comment
    doc ( преди 9 години )
    Справка от 7 януари na агенция focus2 move [нещо като агенцията на червен Кольо]
  • #75
    16 rate up comment 3 rate down comment
    doc ( преди 9 години )
    Само преди дни написах vw да не се изхвърля преждевременно[ не в онзи смисъл] !"Toyota -the best brand in the world",както казват швабите
  • #74
    16 rate up comment 3 rate down comment
    DAAA ( преди 9 години )
    JAPAN CARS THE BEST