IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota остава №1 в света

С 10,23 млн. продажби през 2014 година японската компания запазва водещата си позиция пред VW и GM

Toyota остава №1 в света

Toyota Motor Corp. защити позицията си на най-голям производител на автомобили в света през 2014 г., реализирайки на пазарите 10,23 млн. нови автомобила, съобщава Automotive News Europe, цитирайки официална информация на японския автомобилен гигант.
Toyota остава №1 в света
Снимка: Ройтерс

Рекордният резултат на компанията, която за първи път преминава границата от 10 млн. продажби, представлява увеличение с 3 на сто спрямо продажбите през 2013 г. И надминава постижението на Volkswagen, която отчете продажби на 10,14 млн. автомобила. Американската General Motors заяви, че е продала 9,92 млн. коли през 2014 г.

За настоящата година обаче японците предвиждат спад от около 1% до 10,15 млн. коли, което може да разклати лидерската позиция на компанията, пише изданието. Основната причина затова е забавянето на продажбите на нови автомобили в Япония и на развиващите се пазари.

Освен това по време на автосалона в Детройт висш служител на Toyota коментира пред AFP, че автопроизводителят слага ударение на качеството на продажбите, вместо на количеството.

Toyota отне почти 80-годишното водачество на General Motors през 2008 г., но загуби първото място три години по-късно. Причината бе предизвиканото от земетресението и цунами бедствие, което намали производството и наруши доставките на автомобилните производители в страната.

Въпреки това през 2012 г. японската компания надмина отново конкурента си от Детройт, като през 2013-та също завърши на първа позиция пред GM и VW.

0 от 500
  • #93
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Who Cares ( преди 9 години )
    Interesno, sled kato nai-masovite modeli na Toyota - Corolla i Camry se provaliha.
  • #92
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Ярославе, карай си 20 годишния премиум и не ни занимавай с мокрите си сънища да лъскаш Бентлито на някой богаташ ;))))) Панимаеш?
  • #91
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Баси ( преди 9 години )
    грозните кашони са тези!
  • #90
    1 rate up comment 1 rate down comment
    yaroslav_stanchev ( преди 9 години )
    "В слуай че няма родно производство се избира най-доброто, очевидно японско."Сериозно ли,хахахахахахахахах.Вие феновете на японските коли обичате да носите вода от 9 извора.Не ме питай мен какво е класа.Аз съм нямал допир до такива коли.Карам 24 годишно Ауди.*** и обясни на "баламурниците" с Ролс Ройс,Бентли,Панамера,С-клас,Ягуар,Астън Мартин,Мазерати и др.,че са направили грешен избор.В най-добрия случай ще отнесеш един леко пренебрежителен поглед,а в по-лошия ще ги спукаш от смях.Комици,хаха
  • #89
    2 rate up comment 3 rate down comment
    И си повтарям ( преди 9 години )
    Вагонеткин, за най-скъпата автомобилна марка ли говориш? На тая планета това е Тойота. Не Ролс-Ройс, не Бентли, не Мерцедес. Те може да са по-добри марки в някоя паралелна вселена обитавана от празноглави вагонетки. Но точно в тая не са.
  • #88
    1 rate up comment 3 rate down comment
    И още веднъж ( преди 9 години )
    А кралските особи гледат да бъдат добър пример за поданниците си, затова избират нещо родно производство. В слуай че няма родно производство се избира най-доброто, очевидно японско.
  • #87
    1 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Пич, Бентли и Ламбо не са Ваг, разбираш ли. Те са са виша класа, но са копринената салфетка на изядения от молци 20 годишен акрилов костюм наречен Ваг. Това е за простолюдието, преживей го някак, успокой терзанията си.
  • #86
    3 rate up comment 2 rate down comment
    И пак отговарям ( преди 9 години )
    Пак не чух дефиниция на "класа".. нещо английско, нещо немско, но не можело японско. Явно класа е да трака, вибрира, пущи и бълва вредни емисии канцерогенника, и затова плавния и безшумен и екологично чист хибрид не я притежава тая "класа".
  • #85
    3 rate up comment 2 rate down comment
    yaroslav_stanchev ( преди 9 години )
    "Кралицата на Дания, кралят на Норвегия, принцът на Монако се возят в японски автомобили"А премиера на Холандия се вози на колело.А кралицата на Великобритания,дето им е баба на тия, се вози в Бентли.И я боли дъртата......корона,че Бентли нямало класа,защото било собственост на ВАГ.А Ролс Ройс,който също е собственост на германци-БМВ няма класа и той нали.Добре,че са японските луксозни возила,та да има на какво да се возят важните особи.Смееееехххх,смех.Много простотии се изписаха,много.
  • #84
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Дааа, щом самата институция АДАК!!! призна че са шмекери, абе за кво изобщо коментирате някакви си ВАГЕНИ бре? :) :) :) :)