IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Honda показа първия интелектуален автопилот

Системата ще дебютира при европейската версия на кросовъра CR-V

Honda показа първия интелектуален автопилот

Honda първа в света създаде системата Intelligent Adaptive Cruise Control (i-ACC), с която ще бъде оборудвана европейската версия на кросовъра CR-V, моделна година 2015, съобщават от японската компания.
Honda показа първия интелектуален круз-контрол
Първият интелигентен круз-контрол в света, както определиха японците технологията, може не само да поддържа безопасна дистанция спрямо движещия се отпред автомобил или останалите транспортни средства, движещи се в съседните платна, но и да предвижда опасността от евентуален сблъсък. И своевременно да се намеси за неговото предотвратяване.

Алгоритмите, с които работи Intelligent Adaptive Cruise Control, са разработени на базата на обширни изследвания на европейския начин на шофиране. Новата система може отрано - поне 5 секунди преди самия инцидент, да определи вероятността от сблъсък. Благодарение на това спирането на автомобила става по-плавно, а не рязко, както е при сегашните подобни системи.

Освен това на дисплея пред водача се появява икона, информираща го за причината, поради която автомобилът забавя своята скорост. Едва след това системата увеличава спирачното усилие, за да държи машината на безопасно разстояние от препятствието.
Honda показа първия интелектуален круз-контрол
Върху създаването на i-ACC е работил международен екип от специалисти на Honda, които са тествали системата по пътищата на Европа. Представители на германското подразделение на компанията твърдят, че новата технология праща круз-контрола на едно ново ниво, което предстои да бъде наречено "интелектуално безопасно". Според тях това е поредната крачка към създаването на ново поколение асистенти за шофьорите, което ще може да предвижда действията на другите участници в движението.

Европейската версия на Honda CR-V бе показана в края на 2014 г. Още първите бройки от модела ще бъдат оборудвани с технологията Intelligent Adaptive Cruise Control.

Снимки: Honda

0 от 500
  • #8
    17 rate up comment 3 rate down comment
    fan. ( преди 9 години )
    А ти как разбра , че това на видеото е 4х4 а не само с предно ?
  • #7
    6 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    "ако тази система работи като новата 4х4 система на Honda CR-V (вижте в YouTube: Honda CR-V 2014 4WD failure)..мани мани... "Само се чудя, защо цъкате минуси на горното? Нещо човека лъже, или си измисля...или какво? Ааа, просто сте озлобени, глупави, безсилни и вманиачени откачлки!!!Извинете ме! Не говоря на феновете на Японските автомобили. Гояворя на единственият *** тук, дето пише с 100 ника, дето спуква рутера от рестарти само и само да цъка минуси и да пуска хейтове!
  • #6
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Докато не се види в действие, няма какво да говорим. Може да е наистина много добра система с качествен алгоритъм . Дано само не е поредната система пълна с бъгове.
  • #5
    18 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Honda HR-V спечели съблазнителния приз на английското списание What Car?, като бе избран за най-вълнуващ автомобилен лонч за 2015. Honda навлезе в бързоразвиващия се сегмент SUV с награда за най-вълнуващ автомобилен лонч за 2015 Наградата подсказва един успешен старт на модела Повече от 10,000 читатели дадоха гласа си за авторитетното английско изданиеПолучавайки внушителните 25% от 10,000 гласа, Honda HR-V зае първо място след анкетирането на експерти и читатели на сп.What Car?. Изследвайки нагласата на читателите във връзка с нови автомобили, на които предстои пускане на пазара през 2015, повече от 10 000 души дадоха компетентното си мнение за авторитетното издание.Показан за първи път през октомври миналата година на изложението в Париж, HR-V е новото ентри на Honda в бързоразвиващия се в Европа сегмент SUV. С предстоящи продажби на автомобила от това лято, HR-V ще предлага централно разположен резервоар за по-голям простор и уникален екстериор, чийто дизайн напомня купе, с остри, динамични и едновременно уверени линии.Филип Кросман, Управляващ директор Honda UK, коментира: Honda се завръща с пълна сила през 2015! Предстоят ни напрегнати 12 месеца и да се изстреляме от сега с такава награда от толкова престижно издание, е фантастично постижение. Гласът на читателите е от съществено значение за марката и показва тясната връзка, вяра и убеждение у потребителите за нас. Искаме да благодарим на всички читатели, които избраха HR-V и да ги поканим в следващите 12 месеца да бъдат част от освежаването на марката и достигането до нови висоти в автомобилния свят.
  • #4
    7 rate up comment 20 rate down comment
    razgradski pop ( преди 9 години )
    ако тази система работи като новата 4х4 система на Honda CR-V (вижте в YouTube: Honda CR-V 2014 4WD failure)..мани мани...
  • #3
    21 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Сигурно са вградили един Asimo вътре. Такова нещо в близко време няма да видите от швабите.
  • #2
    9 rate up comment 1 rate down comment
    бъчваря ( преди 9 години )
    Това наистина е добро. Явно действа като разумен човек, дето може да мисли докато кара. Аз например винаги увеличавам дистанцията, когато в някой проход автомобил се опита да изпревари TIR. За мен това е възможно най-рисковата ситуация и не бих искал да съм залепен за задницата на тира.
  • #1
    22 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Интелектуален?!?! Вие сериозно ли...