IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Subaru също се отказва от 6-цилиндровите мотори

Японците ще се насочат към пускането на един и същ двигател в по-голям брой модификации

Subaru също се отказва от 6-цилиндровите мотори

Subaru става поредният автомобилен производител, който възнамерява постепенно да се откаже от използването на 6-цилиндрови мотори. Това съобщи главният инженер на марката Йоичи Хори пред Car Advice.
Subaru също се отказва от 6-цилиндровите мотори
Според него, продажбите на автомобили с 6-цилиндрови двигатели в цял свят намаляват и затова повечето от марките, напълно естествено, се насочват към използването на по-компактни и по-икономични агрегати, използващи турбина или хибридна технология.

Инженерът на Subaru все пак не пожела да се ангажира с мнение дали 6-цилиндровите мотори напълно ще бъдат премахнати от гамата на марката и кога евентуално може да стане това. Според него обаче агрегатите с 4-цилиндъра и обем 2.0 литра, които разполагат с турбина, са напълно достатъчни дори за най-големите модели на марката.

„Subaru е сравнително малка компания, която не може да си позволи да предлага толкова много двигатели, колкото нейните конкуренти – коментира Йоичи Хори. – Това се отнася най-вече за дизеловите агрегати, така че трябва да поемем в нова посока и да следваме тенденциите на пазара.“

Според специалиста, една от възможностите пред японския производител е пускането на един и същ двигател в по-голям брой различни модификации. Това от една страна ще спести пари за разработката на нови мотори. А от друга ще позволи част от новите варианти на един и същ агрегат да бъдат насочени към икономия на гориво, а другата част – към постигане на по-висока производителност.

Снимка: Subaru

 

 

 

Тагове: subaru motors
0 от 500
  • #4
    16 rate up comment 14 rate down comment
    Дърваруфен ( преди 9 години )
    Бе важното е да не отказват от теслата и брадвето! Че иначе ще си загубят идентичноста.
  • #3
    24 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Къде ги продават? В Европа не се продават. Най-голямата кубатура е 2,5 4 цил. за Европа. Трибека в ЕС не се продава.
  • #2
    24 rate up comment 5 rate down comment
    Кико ( преди 9 години )
    До Анонимния: Продават 6ти, но рядко. Всяка Трибека е серийно с 6 цилиндров боксер и тук-там някой ентусиаст да кара Аутбек със шестак.
  • #1
    30 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Баси скапаните тенденции. Скоро да чакаме ли и двутактови Субита. Иначе 6-така боксер вади невероятен звук и е цяло удоволствие да се кара кола с такъв мотор. Мисля обаче, че инфото е предимно за САЩ, защото не знам те да продават 6-ци в Европа.