IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

DS ще предлага 6 модела след отделянето си от Citroen

Предстои брандът да бъде попълненен с 3 нови автомобила

DS ще предлага 6 модела след отделянето си от Citroen

Френската премиум-марка DS, която вече получи самостоятелност след отделянето си от Citroen, ще разполага с гама от 6 модела. Това трябва да стане до края десетилетието, твърди изданието Automobille.
DS ще предлага 6 модела след отделянето от Citroen
В момента DS разполага само с 3 глобални продукта, като всички те са хечбеци – DS3, DS4 и DS5. Специално за Китай бяха създадени DS 5LS и кросовърът DS 6WR, които обаче няма да бъдат част от тази бройка, тъй като ще се предлагат само на най-големия автомобилен пазар на планетата.

Вече е известно, че предстои излизането на всъдехода DS4 CS, което най-вероятно ще стане факт през следващата година. Малко по-късно той ще бъде последван от още един модел, в чиято основа ще бъде показаният на автосалона в Париж тази есен концепт Divine DS (на снимката).

Що се касае до последния модел, най-вероятно това ще бъде луксозен седан или лифтбек, който ще се превърне във флагман на марката. Очаква се той да бъде в стила на друг концептуален модел – DS9, който бе показан още през 2012 г.

Предвижда се през следващата – 2015 г., всички модели DS да останат без познатата емблема на Citroen. По този начин ще бъде подчертано дистанцирането между двете марки, които вече се ръководят от различни хора. Шеф на Citroen е Линда Джаксън, а на DS – Иф Бонфон. Двамата заедно с изпълнителния директор на Peugeot Максим Пика са подчинени на управляващия алианса PSA Peugeot Ситроен - Карлос Таварес.

Снимка: Citroen

 

 

 

Тагове: citroen ds
0 от 500