IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Maybach излезе на пазара

Ясни са цените на двата модела на възродената луксозна марка

Mercedes-Maybach излезе на пазара

Mercedes-Maybach излезе на пазара
Концернът Daimler съобщи цените на двете предложения на възродената луксозна марка Maybach. В Европа по-достъпният Mercedes-Maybach S500 започва от 134 053 евро, докато върховият Mercedes-Maybach S600 има стартова цена от 187 841 евро.

Поръчки и за двата модела вече се приемат, като първите доставки към клиенти ще бъдат осъществени в началото на следващата година. Mercedes-Maybach S500 и Mercedes-Maybach S600 ще тръгнат към новите си собственици на 7 февруари, а версията S500 със система 4MATIC ще бъде в шоурумите през април.
Mercedes-Maybach излезе на пазара
Представените на изложението в Лос Анджелис нови модели на Maybach са базирани на новото поколение Mercedes-Benz S-Class. По-достъпният S500 използва 4.7-литровия V8 двигател с 455 к.с. и 700 Нм. А за втория - S600 - е избран върховият V12 агрегат с обем 6.0 литра, мощност 530 к.с. и максимален въртящ момент 830 Нм.

При Mercedes-Maybach S500 средното потребление на гориво е 8,9 л/100 км, а Mercedes-Maybach S600 изисква средно по 11,7 л/100 км. Ускорението от място до 100 км/час и максималната скорост на движение при моделите са аналогични - 5 секунди и 250 км/час съответно.
Mercedes-Maybach излезе на пазара
И двата модела имат дължина от 5453 мм, като демонстрират увеличено с 200 мм междуосие спрямо удължената версия на S-Class. Допълнителното пространството, което се е отворило в салона, е оползотворено от задните кресла. Те са уникални и предлагат всякакви удобства - като се започне от ароматизаторите с парфюми AGARWOOD и се стигне по посребрените чаши за шампанско. Налична е дори система с високоговорители, чрез която пасажерите отзад могат по-лесно да комуникират със седящите на предните две седалки.

Снимки: Mercedes

Още за възродената марка Maybach



Тагове: maybach
0 от 500
  • #11
    17 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    "...но като утре гледате новините канцлера на Германия се вози в Мерцедес Майбах, точка..."Страшна логика. А като погледнете кралицата на Великобритания се вози в Bentley.
  • #10
    8 rate up comment 23 rate down comment
    fan ( преди 9 години )
    Всичко тръгна оттам, че произвеждайки тоя Майбах, мерцедес още един път показа кой е номер 1 в лукса. Пича се заяде с японските коли просто за спорта, мисля че всички разбраха. По важното обаче е, че буквално убива всичко като мераци в Ауди и БМВ в този сегмент, няма Ролс РОйс, Няма Бентли, да хубави са, но като утре гледате новините канцлера на Германия се вози в Мерцедес Майбах, точка.....
  • #9
    10 rate up comment 10 rate down comment
    fsb ( преди 9 години )
    незнам за корса и авенсис, но според мен тоя мерц е по-як и от преките им аналози - седма серия бмв и осма серия ауди....
  • #8
    10 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Да сравняваш Ес клсаса с Авенсис е същото, като да сравняваш Лексус ЛС с Мерцедес Ц класа.Няма място за сравнение.
  • #7
    20 rate up comment 18 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    За мен този автомобил е най-доброто в този клас.
  • #6
    14 rate up comment 10 rate down comment
    23 ( преди 9 години )
    Най-обичам когато трябва да разяснявам елементарна мисъл... Идеята ми е, че е малоумно да се сравняват автомобили от съвършено различни класове на съвършено различни цени. LFA (който дадох чисто като пример на безумното сравнение Maybach-Avensis) вече не се произвежда, защото всички планирани бройки са произведени... Глупавите хора само знаете да хейтите.
  • #5
    15 rate up comment 31 rate down comment
    до 23 ( преди 9 години )
    И какво сравнение да правим между спряна от производство кола порадиневъзможност да си осигури пазарен дял и една която се продава,пък било това и Корса. 10-год. я проектираха и накрая дадоха на Ямаха да им оправи двигателя.Като резултат след 10 год. мъки и стотици милиони долари за разработка не моба да се доближи до времето на един малък немски конструктор/Гумперт Аполо/ с двигател на старо Ауди.Търкаляй си аспиринчето във друг форум!
  • #4
    15 rate up comment 22 rate down comment
    23 ( преди 9 години )
    fan, ми като е толкова точен коментарът, дай да сравняваме Opel Corsa с Lexus LFA?
  • #3
    28 rate up comment 14 rate down comment
    fan ( преди 9 години )
    Коментара е много точен, умственият багаж на Айнщайн в сравнение с нашия дава точно разликата, която има между тоя Майбах и Авенсиса... просто яденето на ориз и риба си има ограничения....
  • #2
    40 rate up comment 11 rate down comment
    Nev ( преди 9 години )
    Някой коментар от Япония? Нещо Авенсиса новия а у? Мерцедес Майбах са крали технология и лукс ми се струва? Не? Аа да, по-добро от немското няма...По неадекватен коментар от този на дали може да се напише! По тази логика ти можеш да си сравняваш умствения багаж с Айнщайн например!