IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Съдбата на нелегално внесените в САЩ коли

Властите в страната унищожиха класическо MINI, в скрап ще бъдат превърнати още поне 100 коли

Съдбата на нелегално внесените в САЩ коли

Незаконно внесените в САЩ автомобили ще бъдат унищожавани, категорични са граничните власти на страната, съобщава Yahoo. Акцията се нарича "Операция Атлантик" и трябва да спре вноса на всеки един автомобил, който не отговаря на изискванията за безопасност.

За да покажат, че не се шегуват, граничните власти на САЩ разпространиха видео от унищожението на един от заловените автомобили. Това е класическо MINI, чийто номер на шаси сочи, че е произведено през 1988 година. Реално обаче колата е оборудвана с различен двигател, произведен през 2000 г., а воланът й е бил обръщан.

"В продължение на години чуждестранни дилъри на коли ощетяваха американските търсачи на класически или ретро автомобили, като им пробутваха потенциално опасни возила", споделя пред Yahoo Нанси Люис, администратор в Министерството на транспорта на САЩ. "Операция Атлантик слага край на това", категорична е тя.

"Операция Атлантик" се провежда съвместно с британските гранични служби, като има за цел да спре вноса на автомобили, които според изискванията на закона в САЩ са опасни.

Най-малко 100 заловени на границата на САЩ коли ще бъдат превърнати в скрап. Повечето от тях са с марка MINI или Land Rover. Самото унищожаване на колите става в специализиран център в Ню Джърси.

 

0 от 500
  • #9
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Така ще е ! Някой се чудят как да извадят 500 лева за да си купят 30 годишна астра да си вършат работата,те класическо мини,изпънато,направено......няма смисал да коментирам повече......
  • #8
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    https://***.youtube.com/watch?v=0oRoh-cvn1g
  • #7
    7 rate up comment 0 rate down comment
    ... ( преди 9 години )
    тоя няма Сърце с багера
  • #6
    6 rate up comment 2 rate down comment
    младен ( преди 9 години )
    Нема такива като американците.Само един удар с лопатата му стигаше от това вече да не става кола *** ти я не. Продължиха докато не я напраиха на парчета. Вено как пише тука един коментатор фърлиха ега и количеството енергия за простотия.
  • #5
    11 rate up comment 0 rate down comment
    Коментатор ( преди 9 години )
    Просяци винаги е имало и винаги ще има. И на 4-то авеню пак има.
  • #4
    2 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    vsqko mini trebva da go spoleti tazi sydba
  • #3
    12 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Тези възглавници са не само на японските варели ами и на немските кошници. Така че *** колкото искаш.
  • #2
    37 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Тези са ненормални. Колко енергия и замърсяване имаше, за да може да се унищожи тази кола. Не съм им фен на Мини-тата, но това е пълна простотия. Показват как унищожават кола, както унищожават цели държави и палят войни по цял свят. Да е бяха разглобили и разпродадат на части или цяла да е продадат на търг, а парите да отидат за деца с недъзи, приюти и безпризорни. В Ню йорк когато бях преди 3 г. беше пълно с просяци. На 5-то авеню от страната на сентръл парк е пълно с просяци.
  • #1
    19 rate up comment 16 rate down comment
    всяка една ( преди 9 години )
    от тези коли е в пъти по-безопасна от тяхните *** под логото на ГМ или Крайслер! А за неспиращите,със смъртоносни аербеци японски варели колко скрапобази трябва да отворят?