IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz разкри конкурента на BMW X6

Моделът GLE Coupe ще се появи на пазара в средата на 2015 г.

Mercedes-Benz разкри конкурента на BMW X6

Mercedes-Benz се присъедини към нарастващия брой производители на първокласни автомобили, които се опиват да съчетаят традициония SUV с все по-популярния лифтбек с 5 врати. Резултатът е новият GLE Coupe, който е директен съперник на BMW X6.
Mercedes-Benz разкри конкурента на BMW X6
Моделът е базиран на M-Class, като трябва да се появи на пазара в средата на 2015 г. Дължината на автомобила е 4900 мм, широчината - 2003 мм, а височината 1731 мм. Това означава, че GLE Coupe е с 23 мм по-дълъг, с 20 мм по-широк и с 32 мм по-висок от второто поколение на BMW X6, чиито продажби стартират догодина.

Сравнен с M-Class новият модел е със същото междуосие – 2915 мм, но заради подобрената геометрия разстоянието между предните колела е увеличено с 3 мм отпред и с 60 мм отзад – съответно 1658 и 1725 мм.

Иначе GLE Coupe разчита на същия интериор като донора си, като впечатление прави новия свободно стоящ монитор, както и по-качествените материали в салота. Според представител на компанията в машината спокойно могат да се поберат 5-ма възрастни, а багажникът е най-големият в класа.

Първоначално новият модел ще се предлага с избор от 3 двигателя – един дизелов и два бензинови. Те ще работят в комбинация с 9-степенна автоматична скоростна кутия, като освен това са оборудвани със система start-stop, както и с технология за възстановяване на енергията при спиране.

Версията GLE 350d Coupe е оборудвана с дизелов 3.0-литров V6 със система common-rail, който разчита на мощност от 258 к.с. и 620 Нм. Модификацията GLE 400 Coupe от своя страна разполага с 3.0-литров бензинов би-турбо V6, развиващ 333 к.с. и 480 Нм въртящ момент. Последният агрегат ще се предлага и за версията GLE 450 AMG Sport, но с по-голяма мощност – 368 к.с. и 520 Нм.

И трите варианта ще се предлагат в базовото си оборудване със системата 4Matic за задвижване на четирите колела. За разликата от другите две модификации, при които разпределението на въртящия момент между двете оси ще бъде 50:50, то при GLE 450 AMG Sport то ще бъде 40:60, за да се постигне по-спортно усещане при шофирането.

От Mercedes-Benz разкриха единствено динамичните характеристики и разхода на гориво при най-мощната версия. При нея ускорението от 0 до 100 км/ч ще става за „под 6 секунди“, а максималната скорост е ограничена по електронен път на 250 км/ч. Комбинираният разход на гориво е предвиден за 8.5 л/100 км, а нивото ва вреднии емисии СО2 ще бъде под 200 г/км.

Mercedes-Benz GLE Coupe ще се произвежда заедно с моделите GLE, GLK, GLS и C-Class в завода на компанията в Тускалуса, Алабама.

Снимки: Mercedes-Benz
 

 

 

Тагове: mercedes-benz gle coupe
0 от 500