IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Renault и PSA отговориха на мерките срещу дизела

Компаниите смятат, че увеличението на цената на горивото няма да повлияе на екологичната обстановка във Франция

Renault и PSA отговориха на мерките срещу дизела

Най-големите френски автомобилни производители - компанията Renault и групата PSA Peugeot Citroen, разкритикуваха властите в страната за желанието им да съкратят броя на дизеловите автомобили с цел подобряване на екологичната ситуация. Това съобщава изданието Automotive News.
Renault и PSA отговориха на притесненията за дизела
Снимка: Ройтерс

"Дизеловите двигатели са основен фактор за намаляване на количеството парникови газове и в борбата срещу климатичните промени. Новите данъци, които се готвят за автомобилите с такива мотори, ще поставят Франция в неизгодно положение спрямо Германия", се казва в изявлението на PSA Peugeot Citroen.

В Renault на свой на мнение, че вътрешните данъци върху дизеловото гориво няма да окажат влияние върху състоянието на околната среда, тъй като властите нямат намерение да направят разделение между самите автомобили в зависимост от тяхната възраст. Според компанията промените в цените на горивото също няма да окажат съществено влияние, тъй като дизелът ще се увеличи с 4%, а бензинът с 2%.

За плановете на френското правителство да намали броя на автомобилите с дизелови агрегати стана ясно в началото на декември. Тогава бе съобщено, че чиновниците искат да увеличат данъка за употреба на енергийни продукти (TICPE). Така в хазната ще влязат 807 млн. евро повече. В момента колите с дизелови мотори във Франция представляват 80% от автопарка.
 

0 от 500
  • #10
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Нелогично е по-ниския разход да има по-високи емисии на въгл. двуокис.
  • #9
    3 rate up comment 4 rate down comment
    Дошо до до Дошо ( преди 9 години )
    Интересно какво е твоето състояние тогава, щом като собственик на алуди се взираш непрекъснато в сметките от сервиза?
  • #8
    13 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Последните изречения разкриват истината."чиновниците искат да увеличат данъка за употреба на енергийни продукти (TICPE). Така в хазната ще влязат 807 млн. евро повече. В момента колите с дизелови мотори във Франция представляват 80% от автопарка."Всичко е за пари а причини винаги може да се намерят. Нагледал съм се на трикове, ца постигане на цели. Държавна поръчка се пуска за линейки. За да се избере фирмата, която предварително е бутнала рушвет се измислят условия. Вижда се при останалите какво няма. Примерно се слага условие за 6-та предавка и печелившия е примерно Опел/бутналия рушвет/, защото само те предлагат 6-та предавка. Или Фирма която да построи магистрала. Условието е да е поне от 25г. на пазара. От всички явили се само една отговаря на изискването и тя печели. Сега френските власти са видели че 80% от колите във Франция са дизел и станаха веднага големи еколози а всъщност идеята е че искат милионите. Както нашите уж мислейки за здравето ни увеличиха тройно цигарите и алкохола.
  • #7
    10 rate up comment 7 rate down comment
    до Дошо ( преди 9 години )
    Едва ли има "немска печка" с по-лоши показатели -технически,екологични,експлотацинни и всякакви други от твоя стар Сивик.Твоето състояние в медицината се нарича тизофрения. Предполагам,че причината за това е дългото взиране в красиви Ауди-та от твоята грозна кола.
  • #6
    9 rate up comment 1 rate down comment
    L. ( преди 9 години )
    Дизелът ще трябва да го увеличат двойно, ако искат да конглокира бензина за пробег. Явно не е това начина.
  • #5
    14 rate up comment 11 rate down comment
    До говедата ( преди 9 години )
    Ми да ги забранят бе! Кравите не изпускат канцерогенни сажди, които са характерни за нафтовите дизеляци.
  • #4
    22 rate up comment 6 rate down comment
    Янко ( преди 9 години )
    Точно така.Едно *** изпуска повече метан от няколко автомобила.Само в Холандия има 30 милиона ***.Да се заколат и на пържоли.
  • #3
    25 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    По тая логика да забранят дизела в кораби,влакове и камиони бе.
  • #2
    12 rate up comment 27 rate down comment
    Дошо ( преди 9 години )
    Сега остава и и 3-я от тримата *** - СОЦваген да зареве колко са добри канцерогенните нафтови печки и всичко е ясно!
  • #1
    21 rate up comment 4 rate down comment
    бъчваря ( преди 9 години )
    Ох, горките. Тук вдигнаха цигарите 10 пъти за няколко години и пак малко хора отказаха цигарите заради цените. В СССР навремето бяха забранили алкохола. Е и? В Щатите също преди доста години. И какво стана? Популяризира се мафията, това стана. Тия с 2 % тръгнали да оправят света. Смешници.