IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mondeo Hybrid се качи на конвейера в Испания

Моделът струва колкото дизелово Mondeo

Mondeo Hybrid се качи на конвейера в Испания

Първият хибриден модел на Ford за пазара на Европа - Mondeo Hybrid, се качи на поточните линии на фабриката във Валенсия, Испания, съобщават от компанията.
Mondeo Hybrid се качи на конвейера в Испания
Ford Mondeo Hybrid ще бъде на европейските пазари преди края на тази година. Към момента няма информация за конкретни цени, но от Ford уточняват, че хибридът ще струва колкото дизелово Mondeo. Идеята на производителите е да дадат на европейците алтернатива на популярните дизелови коли.

Моделът съчетава 2,0-литров бензинов двигател и два електромотора, като има обща мощност от 190 к.с. Средният разход на гориво е 4,3 л/100 км. Батериите са литиево-йонни с капацитет 1.4 кВт/ч.
Mondeo Hybrid се качи на конвейера в Испания
В Европа Mondeo се предлага с избор от още 8 двигателя - 4 бензинови и 4 дизелови, предлагащи мощност между 125 и 240 к.с.

Ford е вторият по големина производител на хибриди в света, като до тази година е реализира над 400 000 такива автомобили.

Снимки: Ford

0 от 500
  • #8
    3 rate up comment 9 rate down comment
    V6 ( преди 9 години )
    беднякът и на 3 цилиндърчета се радва! важно да е малко поне лъснато отвън нищо, че е голем смех с тоя астън-решетка отпред.
  • #7
    9 rate up comment 3 rate down comment
    Smukachev ( преди 9 години )
    Много добър автомобил - дизайнът е супер, има и добри двигатели. Качеството на Форд последно време е на много високо ниво.
  • #6
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Аз съм си харесал едно такова комби 2007/8 дизелак 140 коня...само го чакам да станев 5-6 и го взимам, че 10 не ми се дават...а и ги нямам де
  • #5
    13 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Извинявам се обаче, за да е със спортен дух един автомобил не трябва да е 300-500 коня. Да направо ще върви по-бързо,но на кой му стиска в ежедневието си да кара с 300 по магистралата докато вози децата си? А и кому е нужно. Достатъчно динамика ти дава един двигател с 200 конски сили, хем да се кефиш хем да изпреварваш хем да не гори много.
  • #4
    5 rate up comment 9 rate down comment
    До долния ( преди 9 години )
    Да, но до 120-140км/ч, благодарение на кьопавата ЯПОНСКА скоростна кутия. След това т.нар. "премиуми" и то със същите и повече к.с., лапат праха на Инсинията и то до 270-280км/ч...Но темата беше за Форд и липсващите мотори от Косуърт!
  • #3
    16 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    само че инсигнията с тези коне има динамика като на премиумите с 200 к.с.
  • #2
    13 rate up comment 5 rate down comment
    Е, добре де... ( преди 9 години )
    Що трябва да му придават такъв динамичен вид,тип Астън Мартин, след като най-мощният му ДВГ е до 240к.с.!? Като че ли 300+ к.с. вече стават запазена територия на т.нар. "премиуми". Само Опел с Инсиния все още държи фронта с 325к.с.А навремето Форд имаше страхотни модели с мотори от Косуорт...
  • #1
    23 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Ето това е автомобил, който на драго сърце бих си купил. Мондеото е добър модел от години - с много екстри просторен, добър дизайн с икономични двигатели. Браво.