IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi предлага революция в ползването на автомобилите

Или ще имате обща кола с още няколко души, или ще можете да избирате различен автомобил според сезона

Audi предлага революция в ползването на автомобилите

Шефът на Audi Рупърт Щадлер на няколко пъти през последните години обяви, че компанията му много внимателно изучава живота на собствениците на автомобили в големите мегаполиси.

Резултатът от изследванията вече е налице и маркетолозите на марката са готови с няколко доста практични предложения за големите градове в САЩ и Европа, които могат да предизвикат революция в ползването на превозните средства, съобщават медиите в Германия.
Audi предлага революция в ползването на автомобилите
Едно от тях се нарича car sharing- съвместно използване на един автомобил от група хора, като то вече действа на Стария континент. Именно там компанията от Инголщат стартира две пилотни програми – Audi unite в Стокхолм (Шв) и Audi select в Берлин (Гер). Двете са противоположни като замисъл, но всяка от тях е доста интересна.

За да се включи в Audi unite, желаещият трябва да попълни специален документ на сайта на компанията или да се обърне към дилърския център Audi Forum в Стокхолм. В съвместното ползване на една кола могат да участват най-много 5 души. Това може да бъдат приятели, роднини или съседи. Ако такива няма, Audi може да ги осигури.
Audi предлага революция в ползването на автомобилите
Цялата група подписва договор – за 12 или 24 месеца, като всеки един получава талон на автомобила, карта за зареждане на гориво, застраховка и достъп до специално приложение за смартфон, в което се въвежда план за ползване на колата. Благодарение на компютър в машината, както и на специално устройство, следящо кой колко време я ползва, в края на месеца разходите са разделят между собствениците.

Групата дори може да ползва бонуси. Ако участниците в нея изберат ниво „комфорт“, те имат право на едно безплатно техническо обслужване на месец, както и на безплатна смяна на гумите. Най-евтиното предложение е за Audi A1 Sportback с 5-степенна механична скоростна кутия. При двегодишен договор този модел излиза на петимата си собственици средно по 1208 крони на месец (около 160 щатски долара).

И ако Audi unite е една кола за 5-ма души, то Audi select предлага до 3 коли за един човек. Те могат да се променят в рамките на една година, тоест в зависимост от времето и вида пътувания клиентът сам избира какъв модел да ползва. Например купето Audi S5, комбито Audi A4 Avant и спортната кола Audi R8 излизат 1839 евро на месец, като в тази сума е включено и пълното обслужване на автомобилите.

„Ако клиентът ни е готов да плати подобна сума, защо трябва цяла година да кара една и съща кола. Готови сме да му предложим всъдеход за зимата, кабриолет за лятото и спортна кола, когато такава му е нужна“, обяснява Щадлер.
Audi предлага революция в ползването на автомобилите
Желаещите да участват в програмата Audi select трябва да посетят центъра Audi City в Берлин, който е първият виртуален шоурум на компанията. В него автомобилите са изложени на големи дисплеи на стените – с височина 3 и широчина 5 метра. Все пак в салона има и 4 „истински“ машини.

Снимки: Audi
 

 

 

Тагове: audi unite audi select
0 от 500
  • #10
    7 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Сега гледайте Тойота с каква скорост ще прегърнат идеята. При това нон стоп киснене в сервизите собствениците на Тойота почти не могат да си карат автомобилите, тъкво го изкарат от сервиза и пак им звънят да връщат колата, че има нова сервизна акция. Само че три коли на човек няма да стигнат, щото всичко е за сервиза. Най-добре другите два автомобила да са от някоя немска марка, поне докато Тойотата постоянно циркулира до сервиза и обратно да има читав автомобил, който да може да се кара.
  • #9
    22 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    хитро са го измислили да ти дават 3 аудита - едното като се самозапали, второто като гръмне и ти остава едно да си караш! гениален маркетинг инмат в инглощад!
  • #8
    27 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    еми то няма начин сам човек да плаща сервиза на вагенския варел - трябва поне 5-6 човека да се съберете и на партия да плащате гръмнали двигатели, турбота, скоростни, окачване и прочее вагенски "консумативи"
  • #7
    14 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    За по 160 доларес на месец на човек звучи повече от интересно, дааа ;)
  • #6
    13 rate up comment 15 rate down comment
    за клиентите ( преди 9 години )
    на Тойота и ГМ трябва да направят подобна програма,която да ги групира по интереси и вицове,докато висят перманентно в сервизите.
  • #5
    18 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Аз пък бих предпочел да се включат и други представители на компанията!Примерно за лятото Бугати Вейрон или Порше Спайдър!
  • #4
    3 rate up comment 7 rate down comment
    RRE ( преди 9 години )
    Programata Audi select dosta mi dopada.Bih se razdelil s 1000 eveo vseki mesec za 3 audita no ne pove4e
  • #3
    51 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Интересни предложения наистина. Нaй ми хареса частта, че ако нямаш проиятели, роднини или съседи, Ауди може да ти ги осигури :D:D
  • #2
    23 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Брей, някои хора построиха социализЪма. :))
  • #1
    38 rate up comment 1 rate down comment
    Митко ( преди 9 години )
    Айде, успех!Звучи интересно, макар за нашите разбирания да изглежда пълна и непостижима глупост. Последното си има обяснение - навремето имаше проучване, което показваше бум на броя коли в бившите соц. републики. Причината била подобреното икономическо състояние на гражданите, които най-после можели да си позволят кола (дори и 20 год. морга)- само че искат да си я карат сами, да си слушат любимата музика и да се чувстват независими! И никакво шерване с никой, да ми троши колата!