IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi предлага революция в ползването на автомобилите

Или ще имате обща кола с още няколко души, или ще можете да избирате различен автомобил според сезона

Audi предлага революция в ползването на автомобилите

Шефът на Audi Рупърт Щадлер на няколко пъти през последните години обяви, че компанията му много внимателно изучава живота на собствениците на автомобили в големите мегаполиси.

Резултатът от изследванията вече е налице и маркетолозите на марката са готови с няколко доста практични предложения за големите градове в САЩ и Европа, които могат да предизвикат революция в ползването на превозните средства, съобщават медиите в Германия.
Audi предлага революция в ползването на автомобилите
Едно от тях се нарича car sharing- съвместно използване на един автомобил от група хора, като то вече действа на Стария континент. Именно там компанията от Инголщат стартира две пилотни програми – Audi unite в Стокхолм (Шв) и Audi select в Берлин (Гер). Двете са противоположни като замисъл, но всяка от тях е доста интересна.

За да се включи в Audi unite, желаещият трябва да попълни специален документ на сайта на компанията или да се обърне към дилърския център Audi Forum в Стокхолм. В съвместното ползване на една кола могат да участват най-много 5 души. Това може да бъдат приятели, роднини или съседи. Ако такива няма, Audi може да ги осигури.
Audi предлага революция в ползването на автомобилите
Цялата група подписва договор – за 12 или 24 месеца, като всеки един получава талон на автомобила, карта за зареждане на гориво, застраховка и достъп до специално приложение за смартфон, в което се въвежда план за ползване на колата. Благодарение на компютър в машината, както и на специално устройство, следящо кой колко време я ползва, в края на месеца разходите са разделят между собствениците.

Групата дори може да ползва бонуси. Ако участниците в нея изберат ниво „комфорт“, те имат право на едно безплатно техническо обслужване на месец, както и на безплатна смяна на гумите. Най-евтиното предложение е за Audi A1 Sportback с 5-степенна механична скоростна кутия. При двегодишен договор този модел излиза на петимата си собственици средно по 1208 крони на месец (около 160 щатски долара).

И ако Audi unite е една кола за 5-ма души, то Audi select предлага до 3 коли за един човек. Те могат да се променят в рамките на една година, тоест в зависимост от времето и вида пътувания клиентът сам избира какъв модел да ползва. Например купето Audi S5, комбито Audi A4 Avant и спортната кола Audi R8 излизат 1839 евро на месец, като в тази сума е включено и пълното обслужване на автомобилите.

„Ако клиентът ни е готов да плати подобна сума, защо трябва цяла година да кара една и съща кола. Готови сме да му предложим всъдеход за зимата, кабриолет за лятото и спортна кола, когато такава му е нужна“, обяснява Щадлер.
Audi предлага революция в ползването на автомобилите
Желаещите да участват в програмата Audi select трябва да посетят центъра Audi City в Берлин, който е първият виртуален шоурум на компанията. В него автомобилите са изложени на големи дисплеи на стените – с височина 3 и широчина 5 метра. Все пак в салона има и 4 „истински“ машини.

Снимки: Audi
 

 

 

Тагове: audi unite audi select
0 от 500
  • #20
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Паметен период за българина е излизането на "Транспортер" поредицата. После масирана рекламна кампания в лицето на "Под прикритие". Сега кръгчетата се мъдрят на "кориците" на половин България във фейсбук. Донякъде е добре, че Audi пооткрадна малко от вярната на бНв gangsta wannabe пасмина
  • #19
    0 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    баси папагала страхлив и безидеен, брато баси боя за тебе
  • #18
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    В България тая раотъ не става. На нашите географски ширини всеки ще гледа да цака останалите. Абе тук хората не могат да съберат по 5лв. на месец за чистачка и асансьор във входа, а какво остава за кола. Пък и то кола да беше, като кола, а то 4 нули, т. е. двоен *** който ще бъде повече по сервизите отколкото в движение. Доказано от самите немци.
  • #17
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    В Германия Трощваген е познат под името:Вечния Пациент: и който се излъже да си го купи сервизът става неговия дом.Това го пише официално в Немските медии.Така че *** умната.
  • #16
    9 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Народа,като ни е съставен 80% от Гоуфаджии, тая програма вярно няма шанс. Ех Гоуфаджио за тебе един немец беше казал , много си си добре, щото не знаеш колко си зле :) Продължавай да редиш без спир, ти за друго така и не ставаш
  • #15
    11 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Народа,като ни е съставен 80% от Дошовци , тая програма вярно няма шанс. Ех Дошо за тебе един немец беше казал , много си си добре, щото не знаеш колко си зле :) Продължавай да редиш без спир, ти за друго така и не ставаш
  • #14
    12 rate up comment 4 rate down comment
    Една приказка ( преди 9 години )
    Орташката работа, кучетата я яли.всеки плаща ,накрая никой няма кола....*** история.
  • #13
    16 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Тая програма нема шанс у нас да я пуснат. Че иначе ще има - ооохоо, днес ми е ред, я да напраа аз един дрифт у Софето! И така два три пъти и живота на това метално творение приключва ;)
  • #12
    10 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Немците Не произваждат смартфони и лаптопи!!! Американците са царе там! Немците са царе при колите висок клас...Факт. Мерцедес Ес клас Амг е като Ай фон 6- най доброто на пазара-еталонът. Жълтурите правят добри коли и телефони за среддната класа- там те са царе.
  • #11
    12 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Сега мазните *** супер прости чалгаджии остава да обяснят че немските лаптопи и смартфони са най-добрите в света.Хаахахахаха пълен смях.Да живее *** Балкански.