IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen инвестира 86,6 млрд. в развитието си

Сумата ще бъде похарчена за следващите 5 години

Volkswagen инвестира 86,6 млрд. в развитието си

Концернът Volkswagen в течение на следващите 5 години ще похарчи за своето развитие 85,6 млрд. евро, съобщава Automotive News. Тази сума ще бъде инвестирана най-вече в разработката на нови модели и двигатели, а също така и в създаване на по-екологични заводи.
Volkswagen инвестира 86.6 млрд в развитието си
Решението е било взето на заседание на Борда на директорите на германския концерн, на което са присъствали всички топ мениджъри. Около 2/3 от тази сума – 64,3 млрд. евро, ще бъде похарчена за придобиване на недвижима собственост, построяване на производствени цехове, оборудване на предприятията на концерна и за нематериални активи – като патенти и търговски марки.

Останалите 22 млрд. евро ще отидат за разработка на нови модели и за модернизиране на сегашните. Основната част от сумата ще бъде инвестирана в два кросовъра – компактен и субкопактен.

Средства ще бъдат отделени и за създаването на икономични и екологични силови агрегати, включително електрически мотори и хибридни двигатели.

Като цяло във Volkswagen AG предвиждат за периода от 2015 до 2019 г. да вложат 22 млрд. в развитието на съвместните предприятия с китайски компании, които произвеждат модели за най-големия пазар в света. Тази сума обаче не е включена в общата сметка, а ще бъде извадена от активите на настоящите германо-китайски съвместни компании.

Снимка: Volkswagen
 

 

 

 

Тагове: volkswagen ag
0 от 500
  • #10
    16 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Бай *** разбира от всичко и трябва да плюе по всичко. Народна философия...
  • #9
    15 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Мисля,че има доста по умни хора които да мислят за тези проблеми,от колкото няколко хейтъри,които мразят всичко немско.
  • #8
    19 rate up comment 18 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Полудържавната пръдлива фирма ще получи пари от немската държава, т.е. немските данъкоплатци ще плащат да съществува това недоразумение и после ще плащат още веднъж, за да си купят тяхна каруца и накрая още много пъти, за да е ремонтират. Това е стратегията им, а парите ще си ги прибират. Когато беше кризата, Меркел им отпусна 3 млрд., а на следващата година същите хубосници изкараха печалба от 3 млрд. Значи пълна измами, далавери, подкупи и тънки номера. Това е народно-селската фирмичка ФВ.
  • #7
    17 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Аферим. Те и наште взеха 4'5 млд. за да инвестират в заводи, нови технологии съвместни разработки с бушмените, дано да им се получи!
  • #6
    18 rate up comment 12 rate down comment
    Не разбирам, ( преди 9 години )
    какъв е този "масивен" хейт към VW? Факт е, че не са толкова издръжливи колкото японските и вече корейските (които са по-здрави и от японските) автомобили. Който си купува кола на 8-10 години е разбираемо да не ги харесва германците. Който си купува нова кола и я сменя на 3-5 години си се радва на хубавите интериори и возия на германците. Аз си карам Toyota Avensis (купена нова) вече 11 години. Проблемите ми почнаха след 10тата година след 110 000 км. Въпрос на философия.
  • #5
    14 rate up comment 19 rate down comment
    Мартин Винтеркорн ( преди 9 години )
    1/3 от тези пари ще отиде за покупката на японската фирма за сенокосачки, самобръсначки, самолетчета ... и колички там някакви - Хонда.Просто навлизаме в нови пазарни сегменти, тези на селскостопанската и др. техника.
  • #4
    19 rate up comment 12 rate down comment
    112 ( преди 9 години )
    Една част от парите си отива за подкупи на медии и за пропаганда
  • #3
    15 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Фолк с Ваген !!!
  • #2
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    2018 е много близо
  • #1
    16 rate up comment 19 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Все едно да наливаш вода в продънена бъчва!