IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota Prius получи нов дизайн

Обновеният модел залага на по-динамично излъчване

Toyota Prius получи нов дизайн

Toyota Prius получи нов дизайн
Новият динамичен дизайн на хибрида Prius, който Toyota обяви по-рано тази година, дебютира на автосалона в Лос Анджелис.

Представяният на американското изложение модел е Toyota Prius V. Това е MPV версия на хибрида, която има по-щедри размери в салона и по-голям багажник.

Основните новости спрямо познатата Toyota Prius са в предната част, където виждаме по-ярко изразени детайли. Бронята, например, разполага с голям централен отвор за въздух, както и с два допълни в краищата, в които са позиционирани светлините против мъгла. Фаровете са издължени и по-разчупени, като са обединени чрез извита решетка на радиатора.

В задната част са разположени нова броня, както и различни пета врата и светлини. Моделът предлага също така нови атрактивни цветове и джанти с различен дизайн.
Toyota Prius получи нов дизайн
Интериорът също е променен в унисон, като е изоставил сивия цвят на таблото на сметка на черен. Налични са също така нова инфо-развлекателна система Entune с 6,1-инчов дисплей, както и електрическа седалка за шофьора с 8 различни настройки. По-високите версии се оборудват с допълнителен 4,2-инчов TFT дисплей на арматурното табло, който индикира различни функции на автомобила, включително работата на климатичната система и навигацията.

Хибридната система на модела не е подлагана на промени. Toyota Prius V разчита на позната комбинация от 1.8-литров VVT-i двигател и електромотор, генериращи обща мощност от 136 к.с. Средното потребление на гориво при модел е 5.8 л/100 км.

Снимки: Toyota

Тагове: toyota prius
0 от 500
  • #24
    5 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    VAG-ончик, с тая куха хралупа, едва ли имаш някакви пари. Така, че не се притеснявай! Хората с пари си викат зелено такси и си пътуват удобно, чисто и комфортноВ най-добрия случай индивидите, като теб са събрали някоя с'тинка и са си купили със заем Гоуфче и са му направили тунинг и са му турили газова. Такива сте таргета на немското в БГ.
  • #23
    8 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Оризарчик,ходи ги питай ти бе,като не вярваш,хвани си едно такова такси и си говори с хората.Аз парите за това недоразумение не бих си дал.
  • #22
    12 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    ВАГончик, отиди в greentaxi и ги питай колко им харчат Приусите в София и колко им е нормата! Можеш по водопровода да го направиш, защото и без това лейката ти е куха.
  • #21
    14 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Ужасяващо грозна предница! Създаването на подобна грозота само от Тойота го могат!
  • #20
    15 rate up comment 16 rate down comment
    Оризар Тойотков ( преди 9 години )
    Грозно и отвън, грозно и отвътре! Другото не ме интересува! Щом една кола не ме грабне с визията си, с хубавия интериор за какво ми е тогава?! Била икономична (което е спорно с оглед на скъпите батерии), но ще е още по-икономична, ако я оставиш в гаража и не се показваш с нея, поне няма да ти се смеят!
  • #19
    14 rate up comment 12 rate down comment
    до: greentaxi ( преди 9 години )
    Другото нещо е че ти не говориш за среден, а за максимален разход. При дадените от теб условия няма автомобил, който да не даде максимален разход. Но дори и при неблагоприятни условия Приус е икономичен. Най-важното обаче е че е не само една от най-икономичните коли, а че е иизключително здрава и с много ниска цена за поддръжка. Накладките примерно се сменят след 100к. Обслужването в Тойота на модела е едно от най-евтините. 180лв за обслужване няма друг автомобил.
  • #18
    15 rate up comment 12 rate down comment
    до: greentaxi ( преди 9 години )
    В този ред на мисли колко би дал автомобил със същата големина, мощност на същите условия? Двойно на разхода на Приус. На зелените таксита нормата за максимален разход е 6/100. Над този разход глобяват и си плащаш сам горивото. Така, че разхода, който си измисли изобщо не е такъв, колкото си мислиш. Между другото много Приуси се карат в скандинавските държави, Русия и Канада. Там температурите са много по-ниски от тези в София и пак са икономични Приусите.
  • #17
    17 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Знаеш ли те какво правят - пресмятат разхода от галони в литри и бъркат стойността на американските и английските галони. Не е умишлено,превеждат американски статии. Иначе всеки интересуващ се от автомобили знае,че Prius V има среден разход 4,5/100км.
  • #16
    16 rate up comment 15 rate down comment
    до: АутоКомедия ( преди 9 години )
    Средното потребление на гориво при модел е 5.8 л/100 км.Нещо да не сте се объркали случайно или нарочно го правите? Неграмотността, няма да е коментирам, защото тя е нещо съвсем нормално за вас. Заострям вниманието ви на факта, че много добре знаете какъв е разхода на модела! Спрете да лъжете и заблуждавате! С подобни средства едва ли ще спечелите клиенти за немските ви спонсори. Хората, които разбират не можете да ги излъжете, а останалите вече карат Гоуф и няма нужда от подобни лъжи!
  • #15
    14 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Негативните коментатори или са слепи или тенденциозно ръсят глупости.Изглежда чудесно.