IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Купето Audi Prologue излезе на сцената

Атрактивният модел представя бъдещия дизайн на марката

Купето Audi Prologue излезе на сцената

Най-обсъжданият в последно време модел на Audi - концепцията Prologue, чийто сериен вариант ще се превърне в нов флагман на марката - дебютира на автосалона в Лос Анджелис.
Купето Audi Prologue излезе на сцената
Снимка: Audi

Концепцията Prologue е дело на новия главен дизайнер на Audi Марк Лихте. При създаването на автомобила той е черпил вдъхновение от модели като състезателния Audi 90 quattro IMSA GTO и първите поколения на A8 и TT coupe. Чрез Prologue Марк Лихте показва нагледно какви промени ще настъпят в бъдещите автомобили на производителя.

Audi Prologue представлява луксозно купе с щедри размери. Aвтомобилът е голям почти колкото A8, а под калниците му са побрани джанти с размер 22 инча. Дължината на модела е 5,10 метра, широчината достига 1,95 м, височината - 1,39 м., а междуосието се простира на 2,94 метра.

Впечатление прави агресивната предна част, която е доминирана от по-голяма и по-ниско разположена решетка на радиатора в сравнение с настоящите модели на Audi. Фаровете са издължени и сравнително компактни, като са оборудвани с новите лазерни светлини. А под тях са разположени големи отвори за въздух.

Задната част демонстрира най-сериозната промяна в сравнение с настоящия дизайн на марката. Светлините са по-тесни, като са свързани с хромирана лайсна, а бронята, в която са поместени изпускателните тръби, е изпъкнала. 

Интересен елемент, който вероятно ще остане само на концептуално ниво, са дръжките на вратите. Всъщност такива няма. Автомобилът разполага с електромеханични врати, които се отварят при допир.

Интериорът пък е най-голямата изненада. Той демонстрира материали с топ качество - истински алуминий, хром, натурално дърво, скъпа кожа и изцяло дигитални уреди. Но е някак постен и твърден различен от това, което сме свикнали да виждаме при моделите на Audi.

Интериорът представя интересни решения, сред които "умни" подглавници на задните седалки, които се вдигат автоматично при разпознаването на пасажер. Иначе са прибрани, за да не ограничават видимостта назад. Интериорът на Prologue има и система, която в Audi наричат "личен иконом". Тя разпознава водача чрез неговия смартфон и наглася автоматично предпочитаните от него позиция на седалката, маршрути, музика и др.

Що се касае до задвижването, то е поверено на 4,0-литров TFSI двигател V8 би-турбо, който развива 605 к.с. и 750 Нм. Той работи съвместно с 8-степенна Tiptronic трансмисия и Quattro задвижване, като позволява на купето да спринтира от място до 100 км/ч за 3.7 секунди.

От компанията не споменават нищо за продуктова версия на Audi Prologue, но по-рано бе обявено, че моделът ще има и сериен вариант. Той трябва да се превърне в новия флагман на компанията, да носи името А9 и да бъде на пазарите след около 2 години.

Тагове: audi a9 audi prologue
0 от 500
  • #64
    3 rate up comment 4 rate down comment
    насакото яката ( преди 9 години )
    Колкото и да ги е яд феновете на оризовите кашони,но никога няма да настигнат немските коли по дизайн и качествор,нали бе.
  • #63
    1 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Хубава КОНЦЕПЦИЯ.Да повторя КОНЦЕПЦИЯ. То всяка марка има яки концепции, че даже и жалкарите от Лада хаха. кво ми се фукате с тва. Дайте да видим като излезне какво ще е
  • #62
    4 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Негативните коментатори или са слепи или тенденциозно ръсят глупости.Изглежда чудесно, макар и да не съм фен на Ауди.Само ме дразни оформеното в стил Ситроен С6 задно стъкло.
  • #61
    5 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    интериора на тоя е ужасно грозен - все едно е на концепт от '78-***. тая жалка фирмичка дериват на шкода все повече взе да пропада.
  • #60
    14 rate up comment 7 rate down comment
    Ауди ( преди 9 години )
    Забележете че има една редичка от 15 коментара от анонимник, които са в един и същ час, след коментара на Трифорс, и все с един и същ смисъл. Някои доста му бърка здравето новото Ауди - ха ха ха ;) та се е скъсал да спами :) Доше ти ли си избухнал от яд :)
  • #59
    12 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Явно някой комплексар е накопирал всички негативни коментари от статията за нелепата тойота.
  • #58
    9 rate up comment 4 rate down comment
    Triforce ( преди 9 години )
    Според мен е доста добър ход от страна на Ауди! От доста време се чудя защо БМВ не напрваят дълга колица на базата на 7-цата? Може пък и да няма пазар, знам ли? Но пък Мерцедес пак си пуснаха S-coupe и не виждам проблем и другите да имат такъв автомобил. Явно е въпрос на търсене! Щом Ауди пускат този автомобил, явно има търсене на големи двуврати купета с много лукс вътре.
  • #57
    11 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Тая фашистка ще извади очите на някой с тия ръбове по таблото!
  • #56
    9 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Човек може да се пореже,на тия ръбове,камо ли при челен сблъсак дали беговете ще оплътнят добре ,ръбестото табло. Вън грозна и вътре грозна тва е
  • #55
    9 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Аз съм съгласен, че е покъртително грозна, просто ми прави впечатление, че се набляга единствено на това как изглежда колата (не само в коментарите към тази статия)