IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford разкри най-мощния атмосферен Mustang

Спортното купе разчита на V8 с над 507 к.с.

Ford разкри най-мощния атмосферен Mustang

Ford разкри най-мощния атмосферен Mustang
Компанията Ford напълно разсекрети новата „напомпана“ версия на спортния модел Mustang, носеща името Shelby GT350.

Тя е разработена съвместно с компанията Shelby American и според нейните създатели това е най-мощният автомобил на американската марка, оборудван с атмосферен двигател. Машината разчита на 5.2-литров V8 мотор, развиващ над 507 к.с. и 542 Нм въртящ момент. Той работи в комбинация с 6-степенна механична скоростна кутия

За спирането на спортната кола отговарят спирачни механизми Brembo с 394-милиметрови дискове на предната ос, и 380-милиметрови на задната. В базовото оборудване е включен и диференциал с повишено триене Torsen, алуминиев капак, нови преден сплитер и решетка на радиатора, както и 19-цолови джанти с гуми Michelin Pilot Super Sport.
Ford разкри най-мощния атмосферен Mustang
В салона на Ford Shelby GT350 Mustang са поставени спортни седалки Recaro и приборни панели с уникален дизайн на датчиците. Дизайнерите са се постарали да се откажат от използването на хром и гланц, за да минимализират отблясъците в купето.

Моделът също така е оборудван с 5 режима на движение, които се избират от водача. Те променят настройките на системата за стабилизация, на системата ABS, на кормилната уредба, на системата за контрол на тягата, а също така и на изпускателната система и на адаптивните амортисьори MagnaRide.

Ford Shelby GT350 Mustang ще се предлага с опционален пакет Track Pack, който включва подобрена система за охлаждане на моторното и трансмисионното масла. Наличен ще бъде и пакетът Tech Pack, в който влизат електрически седалки, аудиосистема Shaker Audio, инфо-развлекателна система MyTouch Ford с 8-инчов дисплей и климатична система с две зони.

Снимки: Ford

 

 

0 от 500