IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford разкри най-мощния атмосферен Mustang

Спортното купе разчита на V8 с над 507 к.с.

Ford разкри най-мощния атмосферен Mustang

Ford разкри най-мощния атмосферен Mustang
Компанията Ford напълно разсекрети новата „напомпана“ версия на спортния модел Mustang, носеща името Shelby GT350.

Тя е разработена съвместно с компанията Shelby American и според нейните създатели това е най-мощният автомобил на американската марка, оборудван с атмосферен двигател. Машината разчита на 5.2-литров V8 мотор, развиващ над 507 к.с. и 542 Нм въртящ момент. Той работи в комбинация с 6-степенна механична скоростна кутия

За спирането на спортната кола отговарят спирачни механизми Brembo с 394-милиметрови дискове на предната ос, и 380-милиметрови на задната. В базовото оборудване е включен и диференциал с повишено триене Torsen, алуминиев капак, нови преден сплитер и решетка на радиатора, както и 19-цолови джанти с гуми Michelin Pilot Super Sport.
Ford разкри най-мощния атмосферен Mustang
В салона на Ford Shelby GT350 Mustang са поставени спортни седалки Recaro и приборни панели с уникален дизайн на датчиците. Дизайнерите са се постарали да се откажат от използването на хром и гланц, за да минимализират отблясъците в купето.

Моделът също така е оборудван с 5 режима на движение, които се избират от водача. Те променят настройките на системата за стабилизация, на системата ABS, на кормилната уредба, на системата за контрол на тягата, а също така и на изпускателната система и на адаптивните амортисьори MagnaRide.

Ford Shelby GT350 Mustang ще се предлага с опционален пакет Track Pack, който включва подобрена система за охлаждане на моторното и трансмисионното масла. Наличен ще бъде и пакетът Tech Pack, в който влизат електрически седалки, аудиосистема Shaker Audio, инфо-развлекателна система MyTouch Ford с 8-инчов дисплей и климатична система с две зони.

Снимки: Ford

 

 

0 от 500
  • #11
    12 rate up comment 5 rate down comment
    Хенри - Бай Форд ( преди 9 години )
    До тоя с ***: Ти па си много убав. Ако искаш пространство си купи рейс. ТОВА Е ФОРД МУСТАНГ А НЕ ФОРД ТРАНЗИТ.
  • #10
    7 rate up comment 0 rate down comment
    До по-долния ( преди 9 години )
    Чалгар - виж изпълненията на Кен Блок с AWD Mustang от 1965г. и тогава ги ръси врели некипели тук!За такива като теб: AWD=4Х4!!
  • #9
    6 rate up comment 10 rate down comment
    До долните гълфони ( преди 9 години )
    Още един кусур - няма друга *** по света в която при почти 5 метра дължина на задната седалка да се събират само некви пигмеи, като долу писалите!
  • #8
    11 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Позаинтересувай се от разхода и виж, че не е 30/100 а е 20. После виж *** безмозъчен колко е разхода на Мерцедес с подобни характеристики. После сметни 15% лъжа от страна на Мерцедес (КОЕТО СЕ ДОКАЗА) и виж, че разхода е същия. Аман от безмозъчни ***
  • #7
    9 rate up comment 5 rate down comment
    До смешника под мен ( преди 9 години )
    4х4 е за *** бг селяци, които имат село и им трябва за да могат да стигнат до *** *** село по гадните пътища. То за тва има толкова много *** селяци в бг с аудита и другите немски талиги джипове. Хем да може да спре пред бара и всички да го видят и да си кажат ее тоя кара ауди хем да си ходи събота и неделя на *** *** село от което е дошъл. За итнериора няма да коментира. Ясно е, че нямаш никво понятие от естетика. Все пак си *** *** бг селянин.
  • #6
    6 rate up comment 17 rate down comment
    Кусури! ( преди 9 години )
    - няма 4Х4 за стабилни 507к.с.;- гори над 30/100;- дърводелски интериор и т.н.
  • #5
    20 rate up comment 2 rate down comment
    бъчваря ( преди 9 години )
    V8 ама атмосферен. Правиш ли разлика с двойно турбинираните V8 с по 600-650 к.с. и тоя чисто атмосферен мотор? Определено това не е кола за момченцата, които си нямат работа и се опитват да остроумничат тук.
  • #4
    3 rate up comment 24 rate down comment
    Р ( преди 9 години )
    5,2л - V8 и само 507к.с.хахано както при всеки американски автомобил, ниската цена е определяща ;)
  • #3
    12 rate up comment 1 rate down comment
    До страничен наблюда ( преди 9 години )
    Колега, това не е кусур! Пробвай пак.
  • #2
    18 rate up comment 1 rate down comment
    страничен наблюдател ( преди 9 години )
    Красавец !